Boot Düsseldorf blijft veilige haven

Boot Düsseldorf's Werelds grootste indoor watersport- en botententoonstelling gaat van start met 1650 exposanten uit meer dan 50 landen. De Duitse watersportmarkt blijkt dus stabiel. Boot Düsseldorf laat zien dat deze beurs ook in zware tijden een veilige haven biedt. De jachtbouw- en watersportindustrie richt de blik op deze internationale marktplaats voor de branche en zorgt wederom voor volledig bezette beurshallen.

1650 exposanten uit meer dan 50 landen zullen van 19 tot en met 27 januari tijdens ‘s werelds grootste watersporttentoonstelling hun nieuwste schepen en productnoviteiten presenteren.

Op de juiste koers
“We zijn op de juiste koers. Onze klanten concentreren hun beursactiviteiten meer dan ooit in Düsseldorf”, zo stelt Goetz-Ulf Jungmichel, directeur van boot Düsseldorf, vast.
“Tal van exposanten willen hun vloeroppervlak uitbreiden. We rekenen dan ook op een uitstekende bezetting van de 17 tentoonstellingshallen, met veel productprimeurs en scheepspremieres en zelfs met nieuwe aanwinsten uit de internationale jachtenwereld”, aldus de beursdirecteur.

De Duitse watersportmarkt is volgens de branchevereniging BVWW- Bundesverband Wassersportwirtschaft - te Keulen, op dit ogenblik de “rots in de branding”. De Duitse markt betoont zich duidelijk sterker dan die van de Europese buren. Dat geldt in het bijzonder voor de door de euro- en schuldencrisis sterk geteisterde landen rond de Middellandse Zee. Ook deze omstandigheid draagt in positieve zin bij aan de ontwikkeling van boot Düsseldorf en maakt deze beurs tot eerste keus van de branche

De branche mikt op de aanhoudende kooplust van de Duitse consument en die van de circa 50.000 koopkrachtige buitenlandse bezoekers die ieder jaar van over de hele wereld naar Düsseldorf reizen om zich op de hoogte te stellen van alle noviteiten op het gebied van jachtbouw en watersport.

Enorme verscheidenheid aan internationale merken
De beursorganisatie rekent tijdens boot 2013 op een internationale topdeelname van bij elkaar 650 buitenlandse exposanten. Een kleine 40% daarvan vertegenwoordigt Nederland met 140 werven, toeleveranciers en dienstverleners. Frankrijk en Italië zijn vertegenwoordigd met 50 stands, het Verenigd Koninkrijk met 30 en Oostenrijk met 26 bedrijven.
Het internationale karakter wordt versterkt door de gemeenschappelijk inzendingen van de belangrijkste jachtbouwlanden. Er zijn gemeenschappelijke inzendingen van het Verenigd Koninkrijk, Finland, Frankrijk, Nederland, Polen en Hongarije.

Zeer ruim aanbod in het zeiljachtensegment
Volgens de brancheorganisatie BVWW geven de consumenten de voorkeur aan waardevaste motor- en zeiljachten van de betere klasse. Maar er is ook veel vraag naar kleine trailerbare motorboten. Op boot 2013 heeft de watersportconsument volop keuze: 440 exposanten presenteren in 11 beurshallen zo’n 1700 vaartuigen in alle soorten en maten, van kano tot luxe megajacht.

Het breedste aanbod op boot 2013 is te vinden op de “Segelboot-Show”. Meer dan 150 internationale exposanten presenteren in Hal 16 en Hal 17 hun nieuwste schepen en laatste ontwikkelingen van bestaande jachten. De liefhebbers van meerrompsschepen zouden even naar de belendende Hal 15 moeten lopen. Een 15-tal exposanten toont hier catamarans en trimarans van alle maten en types. Het kleine, maar fijne, speciaalsegment van de multihulls heeft zich in de laatste twee jaar uitstekend ontwikkeld en heeft op boot 2013 zelfs een eigen gastronomiehoekje, dat ook ruimte biedt voor gesprekken met relaties en waar ook onderlinge informatie uitgewisseld kan worden. Bij het “Mulihull-Forum”, verzorgt de Vereniging van Meerrompszeilers” – “Multihull Deutschland e.V.- op een presentatiepodium informatie rond het thema “Zeilen met Catamarans & Trimarans”.

De wereldwijde markt van de gemotoriseerde pleziervaart
Op het gebied van motorboten en –jachten biedt boot 2013 vrijwel alles wat er op de wereld te vinden is: van rubberboot met buitenboordmotor via open sportboten, dag- en kajuitkruisers tot megajachten. Meer dan 250 werven, handelaren en importeurs bieden in zes hallen een gegarandeerd representatief overzicht van de gemotoriseerde pleziervaart. In Hal 4 wordt de trend naar milieuvriendelijke aandrijvingen gerepresenteerd. Op een oppervlak van 1600 m2 worden op hier elektrische en hybride aandrijvingen getoond. De staaljachtbouw – een Nederlandse specialiteit – presenteert zich gezamenlijk in Hal 15 met een 20-tal exposanten.

Refit staat hoog genoteerd
Wat er zoal nodig is óp en óm de boot, is te vinden in Hal 11 en Hal 12: scheepselektronica, motoren, onderdelen, functionele kleding en jachthavenuitrustingen. De markt voor toebehoren ontwikkelt zich uitstekend ! Refit is het sleutelwoord. Waardebehoud van de huidige boot staat hoog in het vaandel.
Zo’n 350 internationale exposanten presenteren alles wat nodig én mogelijk is om de boot meer glans te geven of comfortabeler te maken.

Presentatie van de grote jachten
In Hal 6 verzorgen de grote luxejachten een glanzend optreden.
Hier kan de bezoeker zo’n 40 grote jachten en schepen en tenders uit het hoogste segment verwachten. Hetzij nieuw, hetzij wederom aanwezig zijn werven als Montefino, Marquis Yachten en Prestige. De zeer grote jachtbouwers zoals Sunseeker, Princess , Acico en Ferretti zijn er met een uitgebreid modellenprogramma en primeurs. Het grootste jacht op boot 2013 is bijna 30 meter lang en komt van de Britse Princesswerf.

Als altijd prima bezet, is de Superyacht-Show in Hal 7a. Een 100-tal exposanten laten hier het bewijs zien van hun prestaties op het gebied van exclusieve jachtbouwprojecten, presenteren op informatiestands actuele ontwerpen en modellen en geven informatie over in het segment relevante dienstverlening. Hier zijn ondermeer gemeenschappelijke inzendingen aanwezig van Deutsche Yachten, Superyacht France en de Holland Yachting Group.

“Watersport foto en video center” maakt de onderwaterfotografie compleet
Levendige belangstelling zal er ook zijn voor de grootste duiksportbeurs ter wereld in Hal 3 van boot Düsseldorf 2013. Gerenommeerde exposanten, zoals Aqua Lung en Mares, breiden dit jaar hun presentaties in Düsseldorf uit. Alles bij elkaar zullen rond de 350 exposanten duikuitrusting en wereldwijde duikbestemmingen presenteren.

Aan de inmiddels gevestigde en succesvolle “Water Pixel World”, in Hal 4, wordt in 2013 een noviteit toegevoegd: het “Watersports Photo en Video Center . Hier worden actie- en buitensportcamera’s gepresenteerd.

De maritieme reismarkt: vakantieparadijzen over de hele wereld
In Hal 13 en Hal 14 kan de vakantieganger zijn hart ophalen op de maritieme reismarkt. Wie een geschikte reisbestemming zoekt voor de komende zomer, een boot wil huren of een cursus wil volgen, gaat beslist een aanbieder vinden onder de meer dan 300 internationale charterbedrijven, reisorganisatoren en toeristische organisaties.

Sportvis Center: nieuwe presentatie, nieuwe thema’s
Ook aan de informatie- en actieprogramma’s voor boot 2013 wordt hard gewerkt.
Naast de “Beach World”, met het aanbod van trendsporten zoals kitesurfen, wakeboarding en stand-up-paddling en het “Duiksport Center” met haar proefduikbekken en de “World of Paddling” met haar kanotestbaan, zal dit jaar het “Sportvis Center” ook een aantrekkelijker uitstraling krijgen. Het programma zal inhoudelijk sterk gericht zijn op de beginners in deze sport.
Visueel zal er “meer natuur”in de belevingswereld gebracht worden, met steigers, groene oevers en twee vijvers ten behoeve van demonstraties en om hengels en lokaas uit
te proberen.

Dit alles en nog veel, meer biedt boot 2013 haar internationale bezoekers van 19 tot en met 27 januari dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Wie zijn toegangsbewijs on-line koopt, bespaart tijd en geld. Een e-ticket als dagkaart, kost voor volwassenen € 14,--. Dat is € 4,-- goedkoper dan aan de kassa. Een twee dagenkaart kost € 23,--. Studenten en scholieren betalen on-line € 10,--. De kaarten voor het korte beursbezoek – maandag tot en met vrijdag vanaf 15.00uur – kost in de on-line shop € 9,--.

De kaarten kunnen direct na aanschaf geprint worden en gebruikt worden om gratis met het regionale openbaar vervoer van de VRR- Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, van en naar de beurs te reizen.
Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf november via www.boot.de

Labels

Auteur

  • admin

Comments