E-T-A en Victron maken nieuwe interface voor PowerPlex

E-T-A PowerPlexE-T-A en Victron maken een nieuwe Victron interface voor E-T-A PowerPlex bekend. Met PowerPlex kunnen gebruikers elektrische apparatuur op een schip of speciaal voertuig eenvoudig bedienen. Dankzij deze nieuwe interface is het nu mogelijk om een Victron MultiPlus of Quattro omvormer/acculader en andere Victron producten met PowerPlex te bedienen.

E-T-A PowerPlex
E-T-A is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van stroomonderbrekers om elektrische apparatuur te beschermen. Bovendien hebben ze hun eigen CAN-bus multiplexing systeem ontwikkeld: PowerPlex. PowerPlex is een elektrisch distributiesysteem waarmee boordapparatuur van schepen en speciale voertuigen wordt beschermd en kan worden bediend. PowerPlex is een open systeem dat kan worden geconfigureerd op elke PC/Laptop die op Windows
draait.

E-T-A PowerPlex Touch PC
De E-T-A PowerPlex Touch PC weergave is een onderdeel van hun PowerPlex CAN-bus systeem. Aan de hand van deze Touch PC kan de gebruiker de apparatuur bedienen die is aangesloten op de PowerPlex. Via de nieuwe interface kunnen de volgende Victron toestellen worden bediend:

• MultiPlus of Quattro omvormer/acculader
• Lithium-ion 24V 180Ah accusysteem
• BMV accumonitor
• Lynx Shunt Canbus
• Skylla-i

NMEA 2000
De communicatie tussen de E-T-A- PowerPlex en Victron apparatuur verloopt via het NMEA 2000 netwerk. Het betreft een open CAN-bus netwerk waarin apparatuur van verschillende fabrikanten onderling kan communiceren. De nieuwe interface voor de PowerPlex Touch PC sluit aan bij de open-netwerkfilosofie van Victron: een perfect netwerk waarin alle onderdelen kunnen samenwerken, ongeacht de leverancier.

www.victronenergy.nl

Auteur

  • admin

Comments