Belgian Boat Show gooit voor haar 25ste verjaardag het roer om

Belgian Boat ShowMet 25 edities is de Belgian Boat Show het langst lopende evenement in België dat alle aspecten van watersport, waterrecreatie en watertoerisme introduceert bij een breed publiek. Dit bestaat uit ervaren watersporters en yachtsmen, maar ook uit heel wat geïnteresseerde nieuwkomers in de sector. Anders dan in andere Europese landen laat de Belgische watersportmarkt nog heel veel groei toe.

Alle belangrijke spelers zijn hier vertegenwoordigd die zowel met de beginner als met de gevorderde een hoogst persoonlijk contact opbouwen. Speciale jubileumevents tijdens de Belgian Boat Show vijzelen het belevingsgehalte van deze nationale watersportbeurs op.

Nieuwe hallen en thematische indeling
De Belgian Boat Show stippelt een geheel nieuw parcours uit, verspreid over de hallen 3, 5, 7 en 8 van Flanders Expo, Gent. Men komt via een themafoyer binnen die de 25 jaar van de Belgian Boat Show, maar ook 25 jaar watersport, illustreert. Het publiek volgt een goed afgezoomd parcours, zodat men geen enkele standhouder kan missen.

Hal 3 wordt het epicentrum voor de jacht accessoires, zeilmakerijen, elektronica en navigatie-apparatuur, en de specifieke diensten, waaronder verzekeringen, brokers, transporteurs.

navigatie-apparatuurHal 5 is de concentratie van de vaar-, navigatie- en zeilscholen, geflankeerd door de uitbaters van jachthavens en de diverse Belgische federale en regionale overheden en waterbeheerders. Centraal komt hier het jachtbouw paviljoen dat een overzicht zal geven van de belangrijkste werven die aan jachtbouw, jachtherstelling en jachtrestauratie doen.

Hal 7 bruist van de energie. In het demobad hebben meerdere demonstraties van eenheidsklassenzeilen, windsurfing en stand up paddle plaats. Er omheen stellen de belangrijkste watersportfederaties zich op waar je kunt kennismaken met alle aspecten van de pleziervaart: zeilen, waterskiën, wakeboarding, motorbootvaren maar ook kitesurfing, strandzeilen en diepzeeduiken.

Het varend erfgoed mag niet ontbreken en de actieve eenheidsklassen. Daarnaast wordt het 150ste jubileumjaar van de Royal Belgian Sailing Club hier op gang geschoten.

Hal 8 is het walhalla van de grote motor en zeiljachten. Aan de centrale zeilsteiger komen de meest representatieve kajuitzeiljachten, open day boats, kajuit motorjachten, snelle sportboten en natuurlijk jet ski’s, buitenboordmotoren en topboten voor wakeboarding en sportief cruisen.

motorjachtenDe Boat Point: levendige informatie voor alle wateradepten
Deze ontmoetingsplek in hal 5 gaat gonzen van informatiesessies, demonstraties, lezingen, officiële momenten, colloquia, mini congressen
Allerhande presentaties wisselen zich hierin af:

  • schrijvers presenteren hun nautische boeken of reisverhalen
  • specialisten lichten technische aspecten toe experts zoomen in op veilig varen
  • adviseurs leggen haarfijn uit hoe je met watersport moet beginnen

Er komen ook pleziervarende chefs die demonstraties “koken aan boord” zullen houden. Dit met de bekende beperkingen die een jacht kent: het kleine werkoppervlak en een beperkt fornuis op campinggas.
Tussendoor kan je naar foto’s uit de oude watersportdoos komen kijken die een beeld geven van 25 jaar watersport in België.

Het 3de Maritiem Reiscafé: deel de vaarervaring
Dit unieke platvorm, waar motorbootvaarders en zeilers tussen pot en pint hun waterkennis en vaarervaring delen met alle geïnteresseerden, is al aan haar 3de editie toe.
Deze ontmoetingen hebben in de Boat Point plaats op zaterdag 2 februari 2013, van 14 tot 18u.

Doe mee aan het Maritiem Reiscafé van de Belgian Boat Show
Wie zijn de aanbieders? Zowel motorbootschippers als zeilers die vaarvakanties hebben doorgebracht op hun eigen of een gehuurd jacht. Mensen die avontuurlijke of zalige dolce far niente momenten beleefden op vaarwater in eigen land of in exotische bestemmingen, op zoet binnenwater of de zoute zee. Mensen die volledig zelfstandig het water trotseerden, met een ervaren schipper meegingen of in flottielje gingen zeilen.

zeilboten

Speciale labels met de diverse bestemmingen of vaarroutes maken de deelnemers aan het Maritieme Reiscafé goed herkenbaar. Geïnteresseerden maken hun keuze en schuiven aan tafel bij de bemanningen. Tussen pot en pint ontspint er zich dan een hartelijk gesprek waarbij weetjes over kanalen en vaarroutes uitgewisseld worden. Waar vragen worden beantwoord over de meest aantrekkelijke ligplaatsen of jachthavens. En waar er wat te zien of te doen is. Het zet de pleziervaarders ook aan om eventueel samen te varen. En alleszins de trossen los te gooien.

Hall of Fame, 25 jaar watersportvedetten
Een overzicht van markante watersporters, avonturiers of grensverleggende ondernemers die de Belgische watersport mee gemaakt hebben tot wat ze vandaag is. Een nationale campagne gaf iedereen de kans om zijn of haar favoriet op de shortlist te plaatsen. Het Belgian Boat Show publiek kan stemmen op de favoriet uit haar of zijn voorkeursdiscipline. Alle genomineerden worden uitgenodigd om de 25Ste editie van de Belgian Boat Show op 2 februari mee te openen. Tijdens het officiële gedeelte maken we de uiteindelijk top 3 bekend !

Praktische informatie Belgian Boat Show 2013

Wanneer
Zaterdag 02/02 10u - 18u
Zondag 03/02 10u - 18u
Maandag 04/02 10u - 18u
Vrijdag 08/02 10u - 22u
Zaterdag 09/02 10u - 18u
Zondag 10/02 10u - 18u

Waar
Flanders Expo, Gent
Maaltekouter 1
BE-9051 Gent
Tel: +32 (0)9 241 92 11
Fax: +32 (0)9 241 94 75

Toegangstarieven
Volwassenen: 12 euro
Reductietarief via online voorverkoop: 9 euro
Groepstarief vanaf 15 personen: 9 euro
Kinderen tussen 6 en 12 jaar: 6 euro
Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
Huisdieren zijn niet toegelaten.

Labels

Auteur

  • admin

Comments