Nederland, Griekenland en Kroatië meest populaire zeilbestemmingen voor 2012

Baai van LakkaDat Nederland, Griekenland en Kroatië de meest populaire zeilbestemmingen zijn voor 2012 blijkt uit grootschalig onderzoek van de Hanzehogeschool onder 600 watersporters uit Nederland en België.

Het onderzoek in opdracht van Zeiljachthuren.nl had onder andere betrekking op zeilbestemmingen, klantervaringen, vaarbewijzen en de kernwaarden voor een geslaagde zeilvakantie. Uit het onderzoek is gebleken dat Griekenland en Kroatië de meest populaire bestemmingen zijn in het buitenland. Zeilen in Griekenland en Kroatië is vooral interessant vanwege de minder hoge havengelden en de mogelijkheden tot eilandhoppen. Overige populaire bestemmingen in het buitenland zijn Italië, Turkije en Frankrijk. Minder populaire zeilbestemmingen in het buitenland zijn Polen, Slovenië, Noorwegen en Zweden.

Daarnaast genieten de zeilers ook van de wateren dicht bij huis. Zo blijft Nederland een populaire zeilbestemming. Er worden vooral zeilweekenden en korte zeilvakanties in Nederland geboekt voor een zeilavontuur op het IJsselmeer, de Noordzee of voor een mooie zeilervaring op de Wadden.

Korte zeilvakanties vinden vaak plaats in eigen land. Langere zeilvakanties boeken de meeste watersporters in het hoogseizoen, waarbij het grootste deel kiest voor een zeilvakantie rondom de Middellandse Zee vanwege het zachte zeilklimaat welke er ‘s zomers heerst.

Labels

Auteur

  • admin

Comments