Barton Marine introduceert quick-release grootschoot overloopsysteem

Barton Marine quick-releaseBarton Marine brengt een quick-release grootschoot overloopsysteem op de markt. De rail is eenvoudig te plaatsen tussen de twee wandplaten aan beide zijden van de kuipbanken. Door de twee borgpennen in te drukken en de rail omlaag te duwen is de overloop binnen enkele seconden weg te nemen en heeft u alle comfort van een ruime kuip. Het systeem is verkrijgbaar in drie lengtes tot max 800mm en geschikt voor zeiljachten tot 46 voet.

De wandplaten zijn CNC gefreesd uit massief Marine grade aluminium en Spectro geanodiseerd tot 25 micron voor een sterke en duurzame finish.
De platen worden in een set geleverd. Voor de bevestiging zijn
zijn zes M5 bouten (niet meegeleverd) per plaat nodig. Het is aan te bevelen om aan de binnenzijde van de kuipbank een verstevigingplaat aan te brengen. De set wandplaten dient aangeschaft te worden met een Barton overlooprail die past bij de boot.
Type 1 tot 8,5m, type 2 tot 11m en type 3 tot 14m.

Adviesverkoopprijs van de wandplaten (zonder overlooprail)
Euro 157,50 per paar. Te koop via de watersportwinkel.

De Engelse fabrikant Barton Marine (sinds 1948) levert een
uitgebreide serie lichtgewicht blokken in standaard of kogelgelagerde uitvoering en verder o.a. cruiser blokken en overloopsystemen.

De afneembare grootschoot overloopsystemen van Barton Marine zijn tijdens de Hiswa 2013 (6-10 maart) - RAI Amsterdam te bekijken op de Belship stand 07.223

Auteur

  • admin

Comments