Nieuw: Persoonlijk noodbaken RescueME

RescueMEDe RescueME van de Engelse fabrikant OceanSignal is het kleinste persoonlijke noodbaken (PLB) op de markt en biedt, waar ook ter wereld op land of op zee, de zekerheid van een laatste redmiddel voor levensbedreigende incidenten.

Het noodbaken heeft een gewicht van slechts 116 gram en kan eenvoudig worden aangebracht op het reddingsvest of riem en past in iedere jaszak. De RescueME is slechts 75mm hoog en is snel bij de hand om mocht dat nodig zijn, met een druk op de knop, de reddingsdiensten te waarschuwen.

Het apparaatje werkt net als een epirb via het 406MHz satelliet communicatiesysteem van COSPAR SARSAT en beschikt over een 121.5 MHz homing signaal en heeft een ingebouwde GPS ontvanger voor nauwkeurige bepaling van de positie, zodat de zoektijd aanzienlijk wordt verkort.

De batterij van de RescueME heeft een gegarandeerde levensduur van 7 jaar en zendt minimaal 24 uur lang (bij -20 graden Celcius) noodoproepen uit.

RescueME

Overige kenmerken van de OceanSignal RescueME PLB1
- Geen abonnementskosten
- LED flitslicht voor snelle on-scene localisering
- 121.5 MHz peilsignaal
- Eenvoudige activatie
- Waterdicht tot 15 meter (1uur)
- 66 kanaal GPS
- Voorzien van drijfkoord
- Uitschuifbare antenne
- 7 jaar garantie
- Formaat 75mm hoog, 51mm breed, 32,5mm dik

OceanSignal is specialist op het gebied van communicatie en veiligheid en heeft EPIRBS, VHF en SART systemen in het assortiment voor de professionele en recreatieve markt.

De adviesverkoopprijs van de OceanSignal RescueME is Euro 360,50 en is te koop via de watersportwinkel.

De RescueME en alle Ocean Signal producten zijn tijdens de Hiswa 2013 (6-10 maart) - RAI Amsterdam te bekijken op de Belship stand 07.223

Auteur

  • admin

Comments