Koning Albert II krijgt oud jacht-op-overschot na drie jaar eindelijk verkocht

QuatuorKoning Albert II heeft zijn motorjacht Quatuor (foto boven) verkocht, het koninklijke jacht dat de vorst sinds 2009 niet meer gebruikte nadat hij van de Alpa IV (foto onder) eigenaar was geworden. Het kleine jacht verdween op 12 juni 2012 uit de lijst van koninklijke jachten, meldt de website van de krant De Standaard.

De aankoop van de Alpa IV veroorzaakte commotie in de zomer van 2009. België verkeerde in economische crisis en koning Albert had de maand voordien de materialistische samenleving bekritiseerd in zijn 21 juli toespraak (nationale feestdag van België). De aankoop van het 4,6 miljoen euro kostend luxejacht stond haaks op die boodschap. En dat terwijl hij de Quatuor nog maar twee jaar bezat. Het Paleis weerlegde de kritiek met de belofte dat de verkoop van het kleinere motorjacht veel goed zou maken.

Het paleis heeft aan de kranten van Sudpresse intussen bevestigd dat de boot vorig jaar inderdaad is verkocht. Over de identiteit van de koper en de prijs werd echter geen informatie vrijgegeven.

De Quatuor was een klein motorjacht, bestaande uit drie ruimtes waarin acht passagiers konden meevaren. Het zou in 2007 zo'n anderhalf miljoen euro hebben gekost.

Alpa IVAlpa IV

Auteur

  • admin

Comments