Dolfijn roept duiker om hulp en wordt gered

Een dolfijn die voor de kust van Hawaï verstrikt was geraakt in een vislijn riep een duiker om hulp. De bijzondere reddingsactie werd vastgelegd op video. Het zoogdier accepteerde gewillig de hulp van duiker Keller Laros.

Keller Laros begeleidde op 11 januari tijdens een nachtduik een groep snorkelaars toen hij plots het geroep van een dolfijn hoorden en het dier ineens opdook tussen de reuzenmanta's. Terwijl de dolfijn steeds dicht in de buurt bleef zwemmen, merkte Keller de vislijn rond zijn snuit en vin op. De bewegingsvrijheid van de tuimelaar werd hierdoor serieus beperkt.

Op een bepaald moment kwam de dolfijn naar de Keller Laros. "Er is geen twijfel mogelijk dat het dier om hulp vroeg", aldus Laros. "Ik kon de vislijn rond de vin en snuit verwijderen."

UPDATE
Volgens een update in de video hierboven kon de vishaak ook verwijderd worden.

Bronnen: De Morgen, Niburu

Auteur

  • admin

Comments