AEZ wheels terug op de Nederlandse wedstrijdenbanen in ORC

AEZ wheelsDe Duitse velgenproducent AEZ zal komende maanden terugkeren in de Nederlandse zeilsport. Bekend van de RC44 waar het bedrijf de zeilteams van Markus Wieser ondersteund. Wieser, onlangs nog zeer succesvol als winnaar van de Dragon Gold Cup waar ook het team van Pieter Heerema knap derde werd. De combinatie Wieser en AEZ is al jaren lang garantie voor zeilsuccessen. In Nederland werd er afgelopen jaar ook geparticipeerd in de Melges 24.

Na een lange periode in de RC44 heeft het bedrijf zich nu gericht op andere disciplines. Buiten de Melges 24, Draak, 470 en GC 32 is AEZ nu in meerdere klassen actief. Het bedrijf dat de zeilsport in het algemeen heeft omarmt heeft nu een veel breder programma en richt zich tevens op de nieuwste ontwikkelingen. Het begeleiden van jonge zeilers met als boegbeeld Markus Wieser geeft in Oostenrijk waar de moedermaatschappij is gehuisvest al jaren een boost aan de zeilsport.

In Nederland zal het bedrijf het team Keetels ondersteunen op de A31. Samen met co sponsor Het Zeilenhuis zal komend seizoen alles in het teken staan van ORC. Komende maanden staat er tijdens de winterserie een intensief trainingsprogramma op het programma. De bemanning die al diverse jaren samen heeft gevaren zal tijdens de Van Uden Reco de start van het seizoen plannen om vervolgens in de grote wedstrijden in NL en België acte de préséance te geven. Een vrij unieke situatie die in samenspraak met de Nederlandse vertegenwoordiger van het bedrijf Alcar en jachtzeilenleverancier Het Zeilenhuis tot stand is gekomen.

De bemanning staat te trappelen en zal komend weekend aan de start verschijnen tijdens de Hans Horrevoets Memorial Race in Drimmelen waar nog steeds elk jaar de gedachten teruggaan naar één van Nederlands meest beste zeezeilers.

Auteur

  • admin

Comments