International Paint introduceert de vernieuwde en uitgebreide Boatcare range

Boatcare rangeInternational Paint, een merk van AkzoNobel, introduceert een vernieuwde en uitgebreide range Boatcare producten voor de Europese markt. De vernieuwde Boatcare range van International herstelt de oorspronkelijke glans en kleur van gelcoat, geschilderde oppervlakken en hardhout. De producten kunnen afzonderlijk of in eenvoudige, flexibele systemen gebruikt worden voor het reinigen, herstellen, beschermen en onderhoud van een verfsysteem.

De nieuw ontworpen verpakking identificeert duidelijk alle producten in de productrange en bestaat uit 10 producten, waarvan 6 nieuwe producten. De Boatcare range bestaat uit: Super Cleaner, Stain Remover, Liquid Rubbing, Marine Polish, Polish and Wax, Marine Wax, UV Wax Sealer, Boat Shampoo, Teak Restorer en Teak Oil.

Binnen de Boatcare range zijn er 4 systemen. Het minst tijdrovende systeem en tevens goed voor algemeen gebruik is het ‘snelle’ systeem bestaande uit; Super Cleaner, Polish and Wax en Boat Shampoo. Het ‘zorgvuldige’ systeem bestaat uit; Super Cleaner, Liquid Rubbing, Marine Polish, Marine Wax en Boat Shampoo. Het ‘ultieme’ systeem raden wij aan voor degene die hun boot goed willen onderhouden en voor die boten die net dat beetje extra zorg goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud. Dit systeem bestaat uit Super Cleaner, Stain Remover, Liquid Rubbing, Marine Polish, UV Wax en Boat Shampoo. Speciaal voor hout, adviseert International Paint een compleet systeem bestaande uit: Super Cleaner, Teak Restorer en Teak Oil.

Super Cleaner is een krachtige geconcentreerde reiniger die hardnekkige vlekken verwijdert of, mits verdunt, kan worden gebruikt voor algemene schoonmaakwerkzaamheden aan gelcoat, verf, teak dekken en andere hardhoutsoorten. Super Cleaner verwijdert tevens eventuele wasresten. Voor verwijdering van hardnekkige roestvlekken, oxidatie en vlekken rond de waterlijn dient Stain Remover gebruikt te worden na de Super Cleaner. Stain Remover is een dikke gel die aangebracht kan worden met een kwast of spons en na 10 minuten afgespoeld kan worden.

Afhankelijk van de vereisten van de booteigenaar zijn er verschillende producten voor het herstellen en beschermen. Wij adviseren Polish and Wax voor algemeen gebruik en als de booteigenaar weinig tijd heeft. Polish and Wax bevat schuurmiddelen en een was om uw boot te herstellen en beschermen in één snelle en eenvoudige behandeling. Een alternatief is Liquid Rubbing, dit product bevat schurende deeltjes en werkt als fijn schuurpapier voor het verwijderen van krassen en het herstellen van de gelcoat en geschilderde oppervlakken. Na het gebruik van Liquid Rubbing, zorgen de ultrafijne, schurende deeltjes in Marine Polish voor een hoogglans afwerking van geschilderde oppervlakken of gelcoat (mits in goede conditie). Vervolgens Marine Wax aanbrengen en uitpoetsen om de boot te beschermen en een glanzend, duurzaam en vuil afstotend oppervlak te krijgen. Wij adviseren UV Wax Sealer voor een ultieme langdurige bescherming. UV Wax Sealer bevat Ultra Violet (UV) absorbers die de levensduur van de was verlengen en zorgen voor de ultieme bescherming.

Om de met was behandelde oppervlakken goed te onderhouden of reinigen heeft u een reiniger nodig die sterk genoeg is om eventueel vuil te verwijderen maar die de wasbescherming intact laat. Boat Shampoo is een milde universele reiniger voor gebruik op alle oppervlakken. Het eindresultaat is een glanzend en waterafstotend oppervlak.

De International Paint Boatcare range bevat tevens producten specifiek voor teakdekken en andere hardhout soorten. Teak Restorer reinigt en herstelt de natuurlijke kleur van teak en andere hardhout soorten. Teak Oil verfraait en beschermt de natuurlijke schoonheid van teak en andere hardhout soorten en bevat tevens een anti-roestwas voor bescherming van metalen.

De volledige Boatcare range is een volledig assortiment van eenvoudig te gebruiken producten ontwikkeld voor onderhoud en bescherming voor alle oppervlakken van een boot.

Auteur

  • admin

Comments