Satellite Yacht Design ontvangt nieuwe orders uit China

Farnova 45Satellite Yacht Design, het jachtontwerpbureau van Kees van de Stadt, kreeg deze zomer meerdere orders uit China. Het ontwerpbureau is al sinds 2007 actief in China met onder andere de ontwerpen van de TEN, de DC22, DC15 en DC12, waar kleine tot grote series van gebouwd werden. Afgelopen zomer kwamen er nieuwe orders voor een 60-voets en 45-voets IRC-racer en zijn andere projecten, zoals een 50ft en 41ft cruiser/racer in een ver gevorderd stadium.

Farnova Yachts uit Shenzhen, gaf de opdracht voor het ontwerp van de Farnova 60 en Farnova 45, te bouwen in composieten van carbon-, glasvezel en epoxy. De wedstrijdjachten met een lengte van respectievelijk 18.30 en 13.70 meter, worden uitgerust met een carbon mast en Harken dekbeslag. In november 2013 zijn de mallen van het dek en de romp van beide jachten klaar en het is de bedoeling dat de beide jachten de Hainan regatta in maart 2014 varen. Beide jachten zijn al verkocht en de Chinese teams die er mee gaan varen zijn in training.

Het wedstrijdzeilen is sterk in opkomst in geheel China en vooral aan de zuidkust vullen de jachthavens zich gestaag met zeiljachten, maar ook aan de gehele oostkust wordt het zeilen en het wedstrijdzeilen steeds populairder. Het aantal wedstrijdevenementen is sterk groeiend, zoals bijvoorbeeld de China Cup in Shenzhen en de Hainan regatta in Sanya.

Labels

Auteur

  • admin

Comments