Atlantic Kite Challenge is gelukt

Atlantic Kite ChallengeOp 20 november 2013 vetrok de Atlantic Kite Challenge vanaf Fuerteventura met een denderend spektakel. Nu ruim 6500 kilometer, vele kitewissels en een onverwachte korte stop op Kaap Verdie later is het dan bijna zover..de aankomst op Turks en Caicos.

Op dinsdag 17 december om 18.00 uur lokale tijd (00.00 uur Nederlandse tijd) zullen de 6 kiters en 5 zeilers aankomen op de Turks & Caicos eilanden en hiermee ook het Blue Haven Resort openen. Tevens zal Rufus Ewing, de president van de Turks & Caicos eilanden bij deze gelegenheid aanwezig zijn om de gehele bemanning welkom te heten en als eerste te feliciteren met deze bijzondere prestatie.

Als captain voor deze onderneming was topzeiler Erik Van Vuuren aangetrokken. “Het is een geweldige challenge en we hebben continu goeie spirit gehad, ook al waren er zeker wel momenten dat het wat gevaarlijker was en ik dacht..waar ben ik aan begonnen”aldus Van Vuuren. “Ik ben trots op het hele team, de kiters op de geleverde prestatie uiteraard, maar zeker ook de zeilers, zonder hen zou dit nooit mogelijk zijn geweest.”

Afgelopen zaterdag had het team de 6000 kilometergrens bereikt die ze zichzelf ten doel hadden gesteld. Maar nog een 670 mijl verwijderd van het uiteindelijk einddoel en nog vol goede moed is iedereen enthousiast doorgegaan. Na 27 dagen op de oceaan zal het niet alleen lekker zijn om weer vaste grond onder de voeten te hebben, maar staat ook na alle festiviteiten rond de ontvangst een verfrissende douche op het programma.

Atlantic Kite Challenge is geluktAtlantic Kite Challenge is gelukt

Meer informatie: http://enablepassion.com/blog/ en www.vanvuurensailing.com/blogmeer/atlantickitechallenge/

HTC is de hoofdsponsor van de Atlantic Kite Challenge. Het bedrijf wil graag dat “change makers” hun dromen kunnen volgen en het onmogelijke mogelijk maken. De Stichting Enable Passion, die de Atlantic Kite Challenge organiseert, wil grenzen verleggen. HTC doet hetzelfde met innovaties. Daarom zijn HTC en Enable passion een perfect koppel.

“De uitdaging van deze kiters is ongelooflijk. Hun enorme drive om dit project tot stand te brengen, is helemaal in lijn met het merk HTC”, zegt Mark Moon, HTC’s General Manager voor West Europa. Het team wordt ook gesponsord door René Egli/Melia (vertrek), Blue Haven Resort and Marina in Turks & Caicos (aankomst), Slingshot (kites, boards), Mystic (kleding & technische uitrusting), Urge (uitrusting), STAS picture hanging systems, GoPro (cameras), Van Vuuren Performance Sailing, Leisure Activist Group, Uncle Freddie, Personal Body Plan (voedingssupplementen) en Big Blue Unlimited.

Deelnemers aan de HTC Atlantic Kite Challenge zijn Filippo van Hellenberg Hubar (Nederland), Camilla Ringvold (Noorwegen), Max Blom (Nederland), Eric Little (USA), Dennis Gijsbers (Nederland) en Ike Frans (Nederland).

Filippo was degene met het idee om de Atlantische Oceaan over te steken. Zijn passie voor kitesurfen en zijn ervaring met projectmanagement als strategisch consultant waren belangrijk in de realisatie van de HTC Atlantic Kite Challenge. Camilla heeft vele Noorse kite wedstrijden gewonnen – zowel op het water als in de sneeuw. Ze is eigenaar van een van de grootste winkels op het gebied van kite kleding in Noorwegen. Ze geeft ook kiteles en organiseert kite evenemten. Max is een bekend gezicht in de wereld van de kite surfers en is mede-oprichter van Mystic, hét kledingmerk voor surfers. Zijn passie voor kitesurfing begon in 2003. Al meer dan tien jaar ondersteunt hij de kite sport middels vele technische innovaties. Eric is een kitesurfer in hart en nieren en winnaar in de competitie voor de zesde rider. Sinds 2008 is hij een toegewijd kitesurfer op de “Great Lakes”. Altijd de wind achterna en genieten van ieder moment op het water. Dennis is een zeer ervaren kiter die al vele prijzen heeft gewonnen; hij heeft twee maal de Nederlandse Kitebuggy Championship gewonnen, en werd vierde op de wereldkampioenschappen Kite buggy. Ook heeft hij het duurrecord verbroken door binnen 24 uur 1050 kilometer non-stop te kiten.
Ike is kiter met meer dan dertien jaar ervaring. In de winter gaat hij naar warmere oorden om maar in het water te kunnen zijn. Ike neemt deel aan veel SUP wedstrijden en werd Kampioen Lange Afstand in 2012 en 2013.

Om het hoogste niveau van veiligheid te behouden gedurende de hele challenge worden de kiters begeleid door een zeer ervaren team van zeilers. Erik van Vuuren, (Nederland) heeft zich bij het team aangesloten als Captain aan boord van de Double A (de catamaran die de kiters begeleid). Erik is meervoudig medaillewinnaar; drievoudig wereldkampioen, onderscheiden met de titel “Zeezeiler van het jaar 2012”, derde plaats bij de Class40 Global Ocean Race 2012 en hij was bemanningslid bij het eerste en enige team dat ooit de Admirals Cup won. Arne Ostby, (Noorwegen) is al vele jaren actief als schipper en heeft met veel verschillende soorten jachten in de Caraïben gevaren. Tegenwoordig is hij trotse eigenaar en schipper van de Double A – een Lagoon 500 catamaran. Sophie Cohen (Nederland) is een ervaren zeiler en liefhebber van kitesurfen. Sophie is in het dagelijks leven dokter in Amsterdam en versterkt het team als teamarts. Bram de Vos (Nederland), is winnaar van de HTC Reporter wedstrijd en is niet alleen heel waardevol als zeiler, maar zorgt ook voor de informatievoorziening. Bram heeft al eerder de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan bedwongen. Esther Janmaat is de cameravrouw van RTL producties die de hele tocht in beeld heeft gebracht. Met een passie voor zeilen en kitesurfen is zij de geschikte persoon om deze challenge in beeld te brengen. Altijd alert voor de beste beelden is zij 24 uur per dag standby.

Auteur

  • admin

Comments