Project Dream: grootste megajacht ooit in Nederland gebouwd

Project DreamHet gaat goed in de megajacht business want het megajacht van de reeds overleden Apple oprichter Steve Jobs is niet het enige super-de-luxe pleziervaartuig dat in Nederland wordt gebouwd. Jachtwerf Feadship in Friesland is momenteel aan haar grootste bouw ooit bezig: Project Dream. Het is tevens ook het grootste motorjacht dat ooit in Nederland gemaakt is.

Zoals gewoonlijk met bootjes van dit formaat wordt er heel geheimzinnig gedaan over wie de eigenaar of opdrachtgever is. Wat we wel weten is dat Project Dream 99 meter lang is, 13.6 meter breed, 4.6 meter diepgang heeft en heel waarschijnlijk 24 knopen haalt met haar vier MTU 20V4000 M73 dieselmotoren met 4291 pk elk.

Project Dream's opdrachtgever koos voor Andrew Winch Designs voor de looks en het interieur ontwerp en De Voogt Naval Architects mocht het technische gedeelte voor zijn rekening nemen.

Er zijn 12 accommodaties voor de eigenaar en er is leefruimte voorzien voor 36 bemanningsleden.

Project Dream ging deze week in Makkum te water.

Auteur

  • admin

Comments