Rebelcell 12V200 lithium accu genomineerd voor HISWA 2013 Product van het jaar

Rebelcell 12V200 lithium accuHet Nederlandse technologie bedrijf Rebelcell is door de HISWA genomineerd voor de HISWA 2013 Product van het Jaar prijs voor de nieuwe lithium accu voor nautische toepassingen, 12V200 Marine. Rebelcell Marine accu’s worden gepresenteerd op HISWA 2013 en zijn specifiek voor gebruik als service accu en in hybride en elektrische aandrijving ontwikkeld.

Er zijn vooralsnog twee varianten: 12V25 (0.328 kWh) en 12V200 (2,621 kWh). Ze leveren circa 2x meer effectief vermogen dan loodaccu’s met dezelfde labelcapaciteit, zijn in serie en parallel te schakelen tot de gewenste spanning of vermogen, zijn kleiner en aanzienlijk lichter, gaan tot 5x langer mee, zijn diep te ontladen, snel ,op te laden, en goedkoper in het gebruik (kosten/laadcyclus) dan vergelijkbare lood-accu’s voor watersport en beroepsvaart.

Geïntegreerd batterij management systeem (BMS)
Rebelcell Marine is ontwikkeld en geproduceerd in Europa en voorzien van het geïntegreerde Rebelcell BMS systeem. Dit intelligent elektronisch batterij management systeem zorgt voor een optimale werking en bescherming van de accu.

De belangrijkste functies van het Rebelcell BMS:

  • Geïntegreerd cell balanceren
  • Laag voltage, maximale laadstroom en kortsluiting beveiliging
  • Temperatuur beveiliging (laden, ontladen, bewaren)
  • Accurate laadstatus
  • Extern laadstatus LED
  • Data & historie logging
  • CANBUS Interface

Het Rebelcell BMS is een van de meest geavanceerde en complete systemen op de markt, waardoor Rebelcell accu’s continu hoge prestaties kunnen leveren in combinatie met een ongekend lange levensduur. Hierdoor is er geen aanvullende randapparatuur nodig, wat bij andere aanbieders van lithium accu’s vaak wel het geval is, is de installatie eenvoudig (“drop in replacement”), en het prijsniveau aantrekkelijk.

Canbus (data poort)
Met het oog op toekomstige ontwikkelingen zoals data integratie in een scheepsnetwerk zijn de accu’s voorzien van een Canbus (data poort).

Gebruik
LiFePo4 accu’s zijn onschadelijk, ze bevatten geen giftige stoffen of zware metalen. Daardoor zijn ze aanmerkelijk lichter en dus makkelijker in gebruik. Lithium-ijzer cellen zijn uitermate veilig: er is geen gevaar voor brand of explosie bij oververhitting, overlading, kortsluiting en beschadiging. Dat is bij lithium-ion en lithium-polymeer accu’s wel het geval.

Nominatie voor de HISWA Product van het Jaar prijs
“We zijn ontzettend trots op de nominatie voor de HISWA Product van het Jaar prijs” aldus Edo Labrujere, Directeur Rebelcell. “Rebelcell Marine biedt gebruikers superieure prestatie en gebruikersgemak in combinatie met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Door het gebruik van LiFePO4 en ons productontwerp is het ook vriendelijker voor het milieu. Door de introductie van Rebelcell Marine krijgt de trend die gaande is om te upgraden van loodzuur (AGM/GEL) naar lithium weer een extra impuls. Meer watersporters kunnen zo profiteren van de voordelen van lithium, zowel bij gebruik als service accu als in elektrisch en hybride varen”

Rebelcell Marine is vanaf 6 maart verkrijgbaar in Nederland, en zal exclusief via geselecteerde dealers verkocht gaan worden.

De retailprijzen (ex BTW) zijn als volgt:
12V25 Marine (0.328 Kw) € 335,-
12V200 Marine (2,621 Kw) € 2.331,-

Over Rebelcell
Rebelcell is een Nederlands technologie bedrijf dat zich bezighoudt met
ontwerp en productie van hoogwaardige batterij management technologie en accu’s op basis van Lithium Ijzer Fosfaat (LiFePO4). Rebelcell producten worden in Europa ontwikkeld en geproduceerd.

www.rebel-cell.com

Auteur

  • admin

Comments