Uitgever watersportmagazine Nautique failliet

NautiqueTwee tijdschriftendivisies van Pelican Groep, uitgever van onder meer het glossy watersportmagazine Nautique, zijn failliet. Het gaat om Pelican Magazines en Pelican Tijdschriften. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt.

Pelican wijt het faillissement aan het niet nakomen van een betaling van een schuld door investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers, waardoor een financieel onhoudbare situatie was ontstaan. Die betaling draaide om de verkoop van Readershouse Brand Media aan de investeerder.

"Pelican betreurt het zeer dat het onmogelijk is gebleken twee van de vennootschappen voor een faillissement te behoeden'', aldus de uitgever.

Het bedrijf maakt in afgeslankte vorm een doorstart onder de naam Pelican Media. Bij Pelican was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar. Het is niet bekend of alle tijdschrifttitels van de uitgever blijven bestaan.

Eigenaar Frank Kloppert wijt het omvallen van zijn bladenbedrijf aan het uitblijven van betalingen door Annemarie van Gaal en Van den Ende en Deitmers Capital Partners.

Bron: ANP & Quote

Auteur

  • admin

Comments