Mercury Marine introduceert Joystick Piloting voor buitenboordmotoren

Joystick PilotingMercury Marine presenteerde op 14 februari ‘Joystick Piloting voor buitenboordmotoren’ aan bezoekers van de Miami International Boat Show. Met Mercury’s nieuwe Joystick Piloting-systeem voor buitenboordmotoren kunnen vaarliefhebbers boten met buitenboordmotoren “eenvoudig en probleemloos” manoeuvreren.

Joystick piloting is geschikt voor boten met twee, drie of vier Verado-motoren van 250 of 300 pk. Bovendien is het systeem voorzien van een virtueel anker van Skyhook, VesselView (een display met motorgegevens) en een geïntegreerd automatisch besturingssysteem.

Dankzij de intuïtieve vormgeving van de joystick kan een boot met meerdere buitenboordmotoren moeiteloos in elke richting worden gemanoeuvreerd – zijwaarts, diagonaal of draaiend rond zijn eigen as. Het is allemaal mogelijk door even tegen de joystick te duwen of ermee te draaien.

Geen enkel ander joystickbesturingssysteem voor buitenboordmotoren biedt de geavanceerde functies van het Joystick Piloting-systeem van Mercury. Het systeem is voorzien van een virtueel anker van Skyhook, VesselView (een display met motorgegevens) en een geïntegreerd automatisch besturingssysteem.

Het Skyhook-systeem bepaalt via een GPS-satellietantenne uiterst nauwkeurig de positie van de boot, waarna de motoren onafhankelijk van elkaar bewegen om de boot op de vastgestelde plaats en koers te houden.
Dit is ideaal als de boot op een visplek of tijdens het tanken in de haven stil moet liggen, of als er moet worden gewacht tot een brug of sluis opengaat.

Auteur

  • admin

Comments