Waarschip bestaat 50 jaar

WaarschipWaarschip dit jaar 50 jaar een merk. In 1963 startten Kremer en Akkerman de bouw van hechthouten Waarschip kajuitzeiljachten met ondermeer de kenmerkende overnaadse bouw. De jachten waren vooral bedoeld en zeer geschikt voor eigen afbouw. Iets geheel nieuw voor die tijd. Vooral het type “kwarttonner” werd een succes, namelijk 2000 schepen. Totaal aantal geleverde Waarschip jachten vanaf sinds het begin is bij benadering 4200 stuks.

Nu 50 jaar verder heeft de werf zich doorontwikkeld en gespecialiseerd in eigentijdse zeil- en motorjachten met o.a.: digitale ontwerpen, nieuwe snijtechnieken, moderne productiemethoden en vooral het nieuwe zeer duurzame materiaal: Core Composiet.
Dit bestaat uit technisch schuim, glasweefsels en epoxy, vervaardigd met gebruik van een milieuvriendelijke vacuüm-injectie techniek. Het is supersterk en toch licht materiaal dat grote voordelen biedt voor de zeileigenschappen maar ook grote mogelijkheden heeft voor hybride aandrijvingen in onze zeil-/ en motorjachten. Het is geheel ongevoelig voor rot, roest en osmose en heeft daardoor bijna geen onderhoud nodig. Dus niet verven, maar varen.

Op onze nieuwe website treft u alle informatie aan over onze scheepstypen, toegepaste materialen en uniek in de jachtwereld het zelf ontwerpen met de zogenaamde modelconfigurator. Op dit moment met het type motorjacht Barkas. Door te kiezen uit een viertal rompontwerpen en opbouwuitvoeringen ontwerpt de klant zelf zijn eigen meest ideale scheepsmodel.

Naast het organiseren van opstapdagen voor praktijk hybride-varen, zullen wij vooral de meer kleinschalig georganiseerde watersportbeurzen met een schip of infostand gaan bezoeken. Informatie hierover wordt op de website vermeld. Via soc. media links zoals bijv. Twitter en Facebook kan men ook automatisch op de hoogte worden gehouden.

Voor een viertal typen levert de werf deze nu in: “Basic-“,“Performance”- en “Cruise-Edition” voor de zeiljachten en “Basic-“ en “Cruise-Edition” voor de motorjachten.

De “Basic” versie is een afgewerkt basis vaar-/zeilklaar schip. Aan boord stappen om direct te kunnen zeilen/varen. Afhankelijk van eigen wensen kan gekozen worden voor extra apparatuur of interieur uitbreidingen. Hiermee komt de werf deels terug bij het vertrouwde Waarschip-concept, nl zelf weer iets aan je schip kunnen doen. Dit geeft niet alleen voldoening dat een schip wordt zoals men het zelf wilde hebben, maar het scheelt ook nog eens aanzienlijk in de prijs.
De werf heeft de “Basic” versie ontwikkelt om een kwaliteitschip toch prijstechnisch aantrekkelijk te kunnen leveren.

Enkele prijsindicaties voor de zeiljachten in deze basis uitvoering:
Waarschip Daysailer Basic-Edition 18.750,= Euro en de
Waarschip W- 910 Basic-Edition 89.500,= Euro. Prijzen incl. BTW

Voor de motorjachten in een basisuitvoering kan men vrijblijvend een offerte aanvragen.

Labels

Auteur

  • admin

Comments