Bataviahaven Botenshow belooft een fraai watersportevenement te worden

Bataviahaven BotenshowNu het seizoen dan eindelijk van start is gegaan wordt het ook weer tijd voor de eerste watersportevenementen die zich op en rond het water afspelen. Nieuw dit jaar is het evenement Vaarbestemming Lelystad – Bataviahaven Botenshow op zaterdag 27 en zondag 28 april a.s in de Bataviahaven van Lelystad. Wat watersportstad Lelystad betreft de start van het Vaarseizoen.

Niet op de laatste plaats dankzij de enthousiaste reacties van diverse jacht- en scheepsmakelaars ligt er dat weekend een aanbod van circa 80 gebruikte en nieuwe schepen te wachten op kopers die nog dit vaarseizoen van hun nieuwe boot gebruik willen maken.

Rond de Botenshow is het nieuwe voorjaarsevenement ‘Vaarbestemming Lelystad’ vorm gegeven. Een bezoek aan dit evenement is prima te combineren met aan de Bataviahaven gelegen bestemmingen als Batavia Stad, Bataviawerf en het NieuwLand Erfgoedcentrum. Deze combinatie maakt een bezoek aan de Bataviahaven tot een compleet dagje uit. Toegang is gratis en er zijn voldoende parkeervoorzieningen.

Een van de meest in het oogspringende gebeurtenissen tijdens de watersportevenement is, naast de aanwezigheid van circa 80 te koop aangeboden zeil- en motorboten, de demonstratie zaterdag met een SAR Helikopter. In samenwerking met de inmiddels in de Bataviahaven van Lelystad gevestigde KRNM post, wordt door een Search and Rescue helicopter van Leeuwarden een reddingsdemonstratie worden gegeven. Deze spectaculaire aktie begint zaterdag 27 april om half elf.

SAR helikopterSAR helikopter

Maar er is veel meer te doen en te zien tijdens dit evenement. Zoals gezegd liggen er circa 80 zeil- en motorboten afgemeerd aan de steigers van de Bataviahaven die gereed zijn voor een nieuw seizoen en een nieuwe eigenaar. Deze botenshow is een initiatief van de Bataviahaven en wil kopers en verkopers op een efficiënte en aangename manier bij elkaar brengen. Wie dat wil vaart tijdens de Bataviahaven Botenshow zo weg met zijn of haar nieuwe boot. Nog nooit eerder waren gebruikte boten zo goedkoop, dus een prima moment voor een potentiële koper om zijn of haar slag te slaan.

Diverse schepen van de Bruine Vloot houden het weekend van 27 & 28 april Open Dag. Bezoekers zijn van harte welkom deze bijzonder fraaie schepen niet alleen van buiten maar vooral ook van binnen te bekijken. Enkele van deze schepen organiseren ook korte vaartochten met bezoekers.

Zowel zaterdag als zondag zijn schepen van Eilandhopper aanwezig. Deze schepen, beiden meer dan 100 jaar oud, wordt ingezet voor korte en langere vaarvakanties van en naar verschillende waddeneilanden. Ook met deze schepen kunnen belangstellenden beide dagen, aan het eind van de dag, een vaartochtje op het Markermeer maken.
Het in de Bataviahaven gevestigde zeilcentrum Batavia Sailing Center biedt dit weekend de mogelijkheid tegen een geringe vergoeding een proefles te volgen in een van de zeilboten. Indien nodig zijn zeilpakken beschikbaar. Het dragen van een zwemvest is verplicht; deze worden door het Batavia Sailing Center ter beschikking gesteld.
Zeilen doen ze ook bij Stichting Leef je Droom. Met het schip van deze stichting worden zeiltochten en reizen georganiseerd voor en met jongeren met een levensbeperkende ziekte. Maak dit weekend kennis met het schip, schipper en doelstellingen van Stichting Leef je Droom. Over dromen gesproken: ook de 15 jarige Romee Boer is aanwezig om bezoekers over haar droom te vertellen, namelijk het maken van een hele lange en bijzondere zeilreis over de wereld aan boord van een tallship. Heel bijzonder!

De eerste dag van dit evenement wordt afgesloten met een bluesconcert in Restaurant de Cantine nabij de Bataviahaven. Zeker ook voor de deelnemers aan de botenshow een prettige manier om een eerste beursdag in een aangename setting gezamenlijk af te sluiten met een optreden van de fameuze Livin Blues. In de seventies uitgeroepen tot beste live act van Europa, grote hits als Wang Dang Doodle, L.B.Boogie... En nog steeds gaan ze los tijdens een optreden of dat nu op een festival is of een wat intiemere zaal. Ook de groten der aarden weten over wie we het nu hebben, want als je zelfs met BB.King en Muddy Waters hebt gespeeld als support..., dan kan dat maar één naam opleveren. Niet te missen dus.

Voor de jeugd is er volop activiteit. De waaghalzen onder hen kunnen in grote plastic ballonnen over het water lopen, wat nogal eens tot hilariteit leidt, of gebruik maken van het grote springkussen. Daar in de buurt is ook de Suikerspinbus te vinden. Dat brengt ons bij de inwendige mens. Er zijn diverse terrassen rond de Bataviahaven. Visliefhebbers komen aan hun trekken bij de visroker die het gehele weekend verse vis rookt in de buur van een van de terrassen.

Kortom, het watersportseizoen is begonnen en dat is direct te merken in de Bataviahaven van Lelystad.

www.bataviahavenbotenshow.nl

Auteur

  • admin

Comments