VP AK toertocht naar Terschelling

TerschellingDe Voor Pampus (nu Harbor House) naar Het New Amsterdamsche Koffijhuis (West–Terschelling) zeiltocht is ontstaan uit de vele bezoeken van de organisator(en) aan beide horeca gelegenheden en de uitdaging om zonder tussenstop beide gelegenheden in een dag te bezoeken. De enige stops die er zijn, zijn de sluisschuttingen, bij Enkhuizen en Kornwerd.

De tocht wordt alleen onderbroken als de wind boven 7 bft. is (uiteraard bepaald de schipper te allen tijde of er gevaren wordt of niet) of als hij te zwak is om op tijd het tij bij Kornwerderzand te halen. Dan wordt de tocht afgebroken bij Makkum. Dit jaar bestaat de ook mogelijkheid om op vrijdag te vertrekken, aangezien de tocht voor schippers met kinderen vaak te lang is gebleken. Dan wordt er gestopt in Hindeloopen, om de volgende dag door te zeilen naar Terschelling.

De traditionele tocht vertrekt op zaterdag 04:00 uur (voor schepen SW <99). Bepalend is het getij op Kornwerderzand (hoog water zaterdagmiddag: 14:44).

De Boontjes naar Harlingen is uitgediept, dus met vastlopen hoeft u geen rekening meer te houden (al garanderen we niets). Aan de tocht is geen wedstrijdelement verbonden. Wel wordt verwacht dat het eerst binnenkomende schip, het eerste drankje aan de 2-de binnenkomer doneert, zo ook 2 aan 3 enz.

De opvallendste prestatie. wordt onderscheiden met de 'gouden spoelborstel' wissel trofee. Voorafgaande aan de vrijdag tocht is er om 08:00 uur bij voldoende belangstelling een ontbijt in Harbor House.

Inschrijven: www.flevomare.nl/vpak_formulier.php

Labels

Auteur

  • admin

Comments