English Braids lanceert de Dynastay

DynastayEnglish braids is recentelijk met de Dynastay op de markt gekomen. Als partner van DSM dyneema hebben ze als een van de eerste producenten de mogelijkheid gehad om met de nieuwste Dyneema DM20 vezel te experimenteren. De daaruitgekomen Dynastay is een 12-voudige dyneema lijn met minimale rek, minimale creep en maximale sterkte. De Dynastay is hierdoor een ideale lijn voor toepassingen waarbij gedurende lange periode een hoge kracht aanwezig is.

Het unieke aan de dyneema DM20 vezel is dat deze minimale creep vertoont. Creep of kruip is een rek van de lijn welke niet meer terugkeert. Creep vindt pas plaats na langere periode onder hoge spanning. Voor verstaging was tot nu toe dyneema niet geschikt aangezien de dyneema SK75, SK78 en SK90 wel zeer weinig rek bevatte maar relatief veel creep hadden. De Dyneema Max DM20 heeft zeer weinig creep daarentegen, zie onderstaande grafiek.

De Dynastay bestaat uit een 12-strengs constructie waarvan de strengen zoveel mogelijk in de trekrichting staan. De lijn is met zeer hoge belasting voorgerekt waardoor de constructierek minimaal is.
De dynastay is zeer eenvoudig te splitsen, een splitshandleiding is te vinden op de website van de importeur More Marine: http://www.moremarine.nl/kaaldyneema_splice.html

Dyneema Max DM20 heeft zeer weinig creep Dyneema Max DM20 heeft zeer weinig creep

De Dynastay is leverbaar van 3 tm 18mm en heeft een zwarte coating.

Importeur:
More Marine bv
Waaier 44
2451 VW Leimuiden
Tel +31 172 506820

Auteur

  • admin

Comments