Blije gezichten tijdens zeilclinics voor verstandelijke beperkten

zeilclinics voor verstandelijke beperktenVrijdagochtend 14 juni was het voor sommige deelnemers aan de zeilclinic voor verstandelijk beperkten best wel even spannend wat de dag zou brengen. Een meer, nieuwe mensen, veel wind en weinig zeilervaring. Sommigen kropen wat in hun schulp en anderen werden juist wat drukker. In samenwerking met Sport Fryslan verzorgde Koninklijke Watersport de eerste van twee zeilclinics voor verstandelijke beperkten.

Door eerst met een pontje naar het starteiland te varen werd de eerste angst al wat overwonnen. In verband met de stevige wind waren de Valken zo veel mogelijk gereefd en werd er gestart met opgerold fok. De fokken werden al gauw weer uitgerold, de eerste schroom was overboord gegooid. Een ieder kreeg de kans om wisselend aan het fok of helmhout te zitten. Na een kleine twee uur meerde een ieder vol enthousiasme op het starteiland aan. Dat de ochtend stevige trek had opgeleverd bleek uit het feit dat de ruim aangeleverde lunch van IDA Visserservice er letterlijk en figuurlijk als vis in ging. Alsook de dorst goed werd gelest met de drankjes van de Jumbo.

Nadat de benen gestrekt waren, werd er weer aangemonsterd voor de middagsessie. Een ieder kreeg steeds meer vertrouwen en angst voor wind of water was nergens meer te bekennen. Als volleerde schippers en fokkenisten werd er over het meer gescheerd. De vraag aan het einde van de dag of men het leuk had gevonden werd dan ook volmondig met een luidruchtig ja beantwoord. Een ieder kreeg dan ook de vraag mee of men verder wil gaan en toe wil werken naar de Special Olympics in 2014. Voor het toewerken naar deze Special Olympics zal KWV Frisia de training gaan verzorgen.

Dank aan alle vrijwilligers, begeleiders, EHBO, IDA Visservice voor de lunch, Jumbo Grou voor de drankjes en WSB Anja voor de Valken. Maar vooral dank aan de blije zeilers voor deze mooie dag.

Op naar de 28e juni wanneer we weer zo’n mooie dag mogen organiseren. Wil je dan mee zeilen, ken je mensen die het leuk lijkt om mee te zeilen en wil je deze mensen aanmelden dan kan dit via Marije Plantinga, sportconsulent bij Sport Fryslân, via telefoonnummer 0513 - 630 0657 of e-mail m.plantinga@sportfryslan.nl

Meer info zie www.kwvfrisia.nl

Auteur

  • admin

Comments