Volvo Ocean Race kiest voor Inmarsat als Global Satellite Communications Partner

Inmarsat aan boordDe Volvo Ocean Race kiest voor Inmarsat als de officiële Global Satellite Communications Partner tijdens de editie van 2014-15. Het bedrijf biedt geavanceerde satellietdiensten ter ondersteuning van het werk van Onboard Reporters aan boord van de racejachten, gericht op digitale communicatie.

Inmarsat levert het netwerk en de diensten, die de multimediale verslaggeving vanaf de One Design 65s gedurende de negen maanden durende race ondersteunen.

Bovendien zorgen de maritieme veiligheidssystemen van Inmarsat ervoor dat de controlekamer van de Race de boten over de wereldoceanen kan volgen. Waar vandaan de teams ook live audio en videocommunicatie plus sociale media interactie zal verzorgen.

Het is de vierde opeenvolgende keer dat het Britse bedrijf, de wereldwijde leider in de sector, deze taak op zich neemt voor de Volvo Ocean Race.

Elke Volvo Ocean 65 krijgt een opgeleide Onboard Reporter mee, die verantwoordelijk is voor het dagelijks leveren van bewegende beel en digitale content voor een wereldwijd publiek van tientallen miljoenen. Volvo Ocean Race beoordeelt momenteel meer dan 2.000 aanmeldingen deze rol.

Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race, zei: 'Inmarsat presteerde vlekkeloos in de laatste drie edities en we zijn er zeker van dat ze dat nogmaals doen met een boot die speciaal gebouwd is met communicatie in gedachten."

'We kijken er naar uit dat Inmarsat dit de meest bekeken en meest verbonden race voor zeiljachten ter wereld maakt. Gericht op een nieuw online publiek van mensen die gewoon houden van life-at-the-extreme, dat wij dag in dag uit aanbieden.'

De nieuwe One Design Volvo Ocean 65s zullen zowel aan de twaalfde Volvo Ocean Race 2014-15, gaat op 4 oktober 2014 van start, als aan de dertiende editie deelnemen. Inmarsat levert de satellietdiensten en het netwerk voor de FleetBroadband 500 (FB500) en FleetBroadband 250 (FB 250) aan boord van elke boot voor 2014-15.

'De Volvo Ocean Race is de zwaarste en technisch meest geavanceerde rond-de-wereld race. Daarom achten de raceorganisatoren het nodig om ervoor te zorgen dat het evenement wordt ondersteund door de meest geavanceerde en betrouwbare satellietcommunicatie,'zei Rupert Pearce, CEO van UK-gebaseerde Inmarsat. 'De Volvo Ocean Race

'De Volvo Ocean Race is niet enkel één van 's werelds spannendste avonturen, maar tevens het perfecte platform om wereldwijd de mogelijkheden van de Inmarsat te demonstreren. Hoe Inmarsat met zijn mondiale netwerk geluid en data connectiviteit van de meest afgelegen en onherbergzame locaties op aarde ondersteunt."

Naast de Inmarsat C Safety diensten en de tracking apparatuur is elk racejacht voorzien van een IsatPhone Pro satelliettelefoon in het reddingsvlot.

De walteams van de Volvo Ocean Race worden uitgerust met de BGAN land terminals van Inmarsat, zodat ze in elke haven van de race een volledige breedbandcommunicatie keten kunnen opzetten. Met behulp van BGAN, kunnen de walploegen verbonden blijven met de racebemanningen waar ook ter wereld.

Auteur

  • admin

Comments