Gerard Dykstra's eigen 'Bestevaer II' op de Hiswa te Water

Bestevaer II10 jaar geleden, tijdens de Hiswa te Water van 2003 introduceerde K&M Yachtbuilders de Bestevaer 53ST ‘Bestevaer II’, het privé jacht van Gerard Dijkstra zelf, wereldberoemd zeezeiler en jacht architect. Dykstra Naval Architects is bekend van onder andere ‘Maltese Falcon’, de clipper ‘Stad Amsterdam’, zeven J-Class jachten zoals ‘Rainbow’ en ‘Hanuman’ en natuurlijk de Bestevaer en Bestewind jachten van K&M Yachtbuilders.

Nu in 2013, heeft Gerard Dijkstra zijn schip ter beschikking gesteld om weer te laten zien op de show. Het is het perfecte voorbeeld van hoe een blank aluminium zeiljacht er na 10 jaar intensief gebruik in voornamelijk koude vaargebieden eruit ziet. Een antwoord daarop kunnen we eigenlijk zelf wel geven, namelijk ‘nagenoeg hetzelfde als in 2003’, maar we nodigen iedereen graag uit om dat met eigen ogen te beoordelen. Uiteraard zal Gerard zelf ook zo nu en dan aanwezig zijn en vertellen over zijn ervaringen en avonturen aan boord.

Samen met zijn vrouw, heeft Gerard vooral in noordelijke wateren gevaren. IJsland fungeerde vaak als thuishaven voor tochten naar Groenland, Noorwegen, de Faroe Eilanden en Spitsbergen. Twee keer kwam de ‘Bestevaer II’ terug naar de werf in Nederland voor klein onderhoud en kleine aanpassingen aan het schip. De tocht die gevaren wordt voor deelname aan de Hiswa gaat vanuit IJsland langs het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland (Barentsz Zee), Witte Zee, Witte Zee Kanaal via St. Petersburg, Denemarken en Duitsland weer terug naar Nederland.

Labels

Auteur

  • admin

Comments