Parade 150 Jaar Schelde Vrij

Parade 150 Jaar Schelde VrijDe parade voor 150 jaar Schelde Vrij brak alle records. Tweehonderd en twaalf schepen waren ingeschreven al leken het er op het water veel meer. Het weer zat mee, de sfeer was uitbundig en de organisatie verliep vlot en professioneel. Het was ontroerend om alle 212 bootjes enthousiast de Schelde te zien afvaren met op de achtergrond het vertrouwde beeld van onze kathedraal en de rede van Antwerpen.

De eerste vloot vertrok uit het Willemdok iets na de middag richting St.-Anneke strand. Even later sloten de schepen van de linkeroever aan. De sterke stroming en de drukte zorgde bij het buitenvaren uit de jachthaven Linkeroever even voor wat commotie maar havenmeester Jan Derboven loodste alle jachten feilloos en behouden de haven uit (en na afloop weer in).

Om 16:45 startte dan de parade. Een feestelijk zicht, de spuitende sleepboten, de stoere Brabo, het volk op de kade, roepend en zwaaiend naar de voorbijvarende jachten. Overal vrolijke gezichten en enthousiaste mensen. Een tweede aangrijpend moment volgde toen alle jachten het geluidssignaal van den Brabo beantwoordden. Rond 18:30u werd de parade ontbonden. Een mooi initiatief, een vlotte organisatie kortom, een fijne dag in onze stad aan de stroom.

BraboParade 150 Jaar Schelde VrijParade 150 Jaar Schelde VrijParade 150 Jaar Schelde VrijParade 150 Jaar Schelde Vrij

Foto's © Kathleen Rutten / ClubRacer & WaterTrends

Auteur

  • admin

Comments