Jefa Steering wint DAME Award 2014 met de Steering Traveller

Jefa Steering DAME AwardDAME Juryvoorzitter Bill Dixon, heeft vanmorgen de prestigieuze DAME Award 2014 uitgereikt aan de Steering Traveller van Jefa Steering ApS uit Denemarken. Tevens werden zes categoriewinnaars bekendgemaakt tijdens de Breakfast Briefing; de officiële start van METS 2014 in Amsterdam RAI die nog tot en met donderdag 20 november geopend is.

De jury liet weten altijd op zoek te zijn naar slimme ontwerpoplossingen die de status quo uitdagen om duidelijke verbeteringen te kunnen bieden aan scheepseigenaren en -bouwers. Onder de inschrijvingen van dit jaar waren hier een paar voorbeelden van, maar de autopiloot Jefa Steering Traveller stak er met kop en schouders bovenuit. Dit product maakt grote roerkwadranten overbodig en verbetert de roerfeedback bij de besturing van zeiljachten met dubbel roer en dubbel stuurwiel.

“Met speciale aandacht voor een lager gewicht en minder installatieruimte heeft de autopiloot veel minder speling om het zeiljacht beter op koers te houden.”

De jury was onder de indruk van de aanpak die Jefa heeft gehanteerd voor deze toepassing - een aanbevelenswaardig voorbeeld van hoe de huidige praktijk kan worden onderzocht om deze opnieuw vorm te geven met duidelijke verbeteringen.

Over het sterke deelnemersveld merkt Bill Dixon, Voorzitter van de DAME Awards Jury, op dat het zeer positief is om zoveel productontwikkelingen te zien in een tijd waarin de pleziervaartsector wordt getroffen door een lange periode waarin beperkte budgetten beschikbaar zijn.

“Het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve producten met een doordacht ontwerp is uitermate lastig bij relatief lage productievolumes,” aldus Bill. “Desalniettemin hebben veel van de bedrijven die dit jaar zijn beloond met een nominatie, een probleem onderzocht, een nieuwe en interessante manier gevonden om dit aan te pakken en een degelijke oplossing gerealiseerd. Anderen hebben manieren gevonden om het werk van scheepsbouwers gemakkelijker te maken door een betere integratie en eenvoudigere installatie.”

“Eenvoudig en elegant design met een samenhangende integratie is de toekomst. En de DAME Award blijft deze uitdaging aangaan door de beste inschrijvingen voor het voetlicht te brengen.”

2014 Overall DAME Winners: Jefa Steering ApS uit Denemarken

De categoriewinnaars van dit jaar zijn:

Scheepvaartelektronica en gerelateerde software
weBBoat 4G van Glomex SrL, Italië
Stand 01.213

Interieurapparatuur, inrichting, materialen en elektrische aansluitingen in hutten
SilKEN2 Inductiekookplaat van Kenyon International inc, VS
Stand 02.210

Jachthavenapparatuur, scheepswerfapparatuur en scheepsbouwgereedschap en -materiaal
Seabung van Seabung, Verenigd Koninkrijk
Stand 03.522

Dekapparatuur, zeilen en verstaging
Steering Traveller van Jefa Steering ApS, Denemarken
Stand 11.333

Kleding en apparatuur voor bemanning
Voor deze categorie is dit jaar geen winnaar uitgeroepen.

Reddings- en veiligheidsapparatuur
MOB Zoeklicht van Exposure Marine, Verenigd Koninkrijk
Stand 03.223

Machines, aandrijving, mechanische en elektrische systemen en aansluitingen
Pro-Installer EZ-Mount Accuschakelaars van Marinco van BEP, Nieuw-Zeeland
Stand 02.321

Winnaar DAME 2014
Steering Traveller van Jefa Steering ApS, Denemarken
Stand 11.333

Auteur

  • admin

Comments