Nieuwe toplocatie voor de jeugdzeilsport bij Marina Muiderzand

Marina MuiderzandEen nieuw Regatta Center met een CWO/NPJ zeilschool én een Jeugdzeilvereniging aan een eigen strand. Regatta Center Muiderzand opent begin maart 2015 de deuren op de schitterende locatie aan ‘groot water’ bij Marina Muiderzand aan het IJmeer/Markermeer. Een uitstekend gefaciliteerde zeilstek waar alles draait om de jeugdzeilsport.

Regatta Center Muiderzand
Het Regatta Center Muiderzand richt zich vooral op ambitieuze
jeugdzeilers die landelijk selecties varen in de zeilklassen Optimist,
Laser 4.7 en Radial, 29er, 49er/FX, Splash en RS-Feva. Dit zijn vaak wedstrijdzeilers die het niveau van hun vereniging zijn ontstegen en willen trainen op een centraal gelegen locatie aan groot water met goede faciliteiten. Ook de buitenploegen van andere verenigingen, private zeilteams en klassenorganisaties zijn van harte welkom om gebruik te maken van Regatta Center Muiderzand (RCM). Het Regatta Center Muiderzand biedt complete faciliteiten, gericht op de jeugdzeilers, zoals sport- en instructielokalen, kleedkamers, douches en toiletten.

“De locatie is echt fantastisch; centraal gelegen, goed bereikbaar met ruime parkeergelegenheid op een afgesloten terrein, top faciliteiten en een eigen strand waar zeilers onder alle omstandigheden goed weg komen met hun boot. Je kan dan kiezen om direct het grote water op te zoeken, maar de cursisten van de zeilschool en de starters bij de vereniging kunnen ook beschut vaarwater gebruiken,’’ vertelt Eddy Chevalier, directeur/eigenaar van het Regatta Center Muiderzand.

Nik Smit, marketingmanager Almere City Marketing: “Het Regatta Center Muiderzand is een fantastische aanwinst voor zowel Almere als voor de jeugdzeilsport. Het is een logische ontwikkeling en het onderstreept nog eens de kansen die Almere biedt op watersportgebied. Ook voor de Citymarketing is dit natuurlijk prachtig. Sinds enkele jaren hebben we de Almere Regatta, nu komt daar Regatta Center Muiderzand bij. Almere als watersportlocatie komt zo steeds steviger op de kaart. We heten het RCM
van harte welkom!”

Lisan Kox, manager Marina Muiderzand: “We hebben samen met het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen gekeken waar de jeugdzeilsport nu echt behoefte aan heeft. Bovenaan het lijstje staat altijd: zeilen op groot water op een centrale locatie. Het Regatta Center Muiderzand is vanuit bijna heel Nederland binnen een uur aan te rijden. Als je hier een weekeinde komt trainen of aan een evenement deelneemt, hoef je niet te overnachten. Dat is prettig en scheelt ook in de kosten. Wil je wel
overnachten, dan kan dat in de drijvende trekkershutten, tenten of op de camperplekken. Als je meer luxe wilt is er in de buurt
genoeg accommodatie beschikbaar.’’

Jeugdzeilvereniging Muiderzand
Bij de nieuwe Jeugdzeilvereniging Muiderzand draait alles om de
Jeugdzeilsport. De vereniging zorgt voor saamhorigheid, gezelligheid en
een vrijwilligerspool. Vanuit de vereniging wordt deelgenomen aan
regionale, nationale en internationale selectiewedstrijden en
evenementen.

Eddy Chevalier: “De Jeugdzeilvereniging Muiderzand is ook aangesloten bij het Watersportverbond; het lidmaatschap zorgt ervoor dat je kan deelnemen aan nationale en internationale evenementen. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn om gebruik te maken van de faciliteiten van het RCM, iedereen is welkom.”

Top trainers
Zowel het RCM als de vereniging maken gebruik van een pool van toptrainers in de disciplines 1-mans en 2-mans zwaardboten en skiffs. Het RCM heeft daartoe eigen coach-RIB’s beschikbaar.

CWO/NPJ Zeilschool Muiderzand
Het RCM zal ook een zeilschool herbergen waar de jeugdzeilsport centraal staat. Conform de systemen van het CWO (Commissie Watersport Opleidingen) en NPJ (Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen) leren kinderen goed zeilen. Na het behalen van de eerste CWO diploma’s kan worden deelgenomen aan de basiscursus wedstrijdzeilen van het NPJ. Daarna kunnen kinderen doorstromen naar
de Jeugdzeilvereniging waar verder kan worden gewerkt aan de wedstrijdtechnieken. Er wordt les gegeven in de door het Watersportverbond ondersteunde zwaardboot jeugdwedstrijdklassen.

Beachclub Strandbad Duin
Tegenover het Regatta Center Muiderzand wordt een Beachclub gerealiseerd. De Beachclub Strandbad Duin wordt een gezellige plek. Binnen en op het terras is er uitzicht op het water. Rond de Beachclub wordt het, voor de jeugd en ouders mogelijk diverse activiteiten te doen; Stand-up-Paddling, Beachvolleybal, bootje huren of gewoon genieten van het water en het strand. De Beachclub streeft ernaar eind april, begin mei
2015 haar deuren te openen.

De combinatie van het strand en de Beachclub is uniek voor een Regatta Center. Chevalier: “De Beachclub is altijd open als de jeugdzeilers er zijn. Dus als de kinderen in het weekeinde al rond 9:00 uur trainen of zeilles hebben, kunnen ouders aan de koffie met gebak!”

Lisan Kox: “Het gaat natuurlijk ook om het plezier in de zeilsport voor zowel de zeilers en voor de andere gezinsleden. Hier ligt
alles direct aan het strand. Als je van het water komt kan je nog even chillen bij de Beachclub Strandbad Duin, waar je ook kunt
barbecueën, beachvolleyballen, suppen of rond het kampvuur zitten, hoe leuk is dat!

En op ons terrein vind je, naast de mooie jachthaven, nog diverse andere bedrijven, zoals jeugdboten, wetsuits en accessoires bij Sailcenter, Watersportwinkel George Kniest, zeilmakerij Sailloft, Restaurant Harbor House, zeilschool voor volwassenen Amorgos, supermarkt Chez Louise en natuurlijk het catamarancentrum Sail-Today.”

Wil je meer weten over het Regatta Center, de zeilschool of de vereniging, kijk dan op de website www.regattacentermuiderzand.nl of neem contact op met Eddy Chevalier, tel. +31 653 373 760 of info@regattacentermuiderzand.nl

Auteur

  • admin

Comments