Zeiljacht Zeezeilers bijna gezonken door aanvaring met onverlichte boei

ZeezeilersHet Zeiljacht Zeezeilers, van de gelijknamige zeilschool "De Zeezeilers van Marken", is bijna gezonken door een aanvaring met een onverlichte boei. Na de botsing maakte het zeiljacht water en een noodoproep werd uitgezonden. De reddingboten Huibert Dijkstra en Graaf van Bylandt komen in actie na het alarm van de Kustwacht.

De Huibert Dijkstra arriveert als eerste en zet meteen een opstapper over. De Graaf van Bylandt arriveert kort daarna en zet ook een opstapper over. Na een eerste inspectie blijkt dat de lenspompen van de het jacht de instroom nog wel aankunnen en motor en roer werken naar behoren. Inmiddels is reddingboot Wiecher en Jap Visser-Politiek uit Harlingen ook gearriveerd en in onderling overleg wordt besloten dat de Wiecher het jacht op sleeptouw zal nemen naar Harlingen, waar het de wal op kan.

Tijdens het slepen neemt de instroom aan water toe, beide bergingspompen worden aan boord gebracht en één blijkt voldoende. Het jacht wordt 20:30 uur voor de sluis in Harlingen afgeleverd en het kan na schutting meteen door naar de Atlantic-werf, waar men al klaar staat om het jacht te lichten.

Bron: KNRM

Labels

Auteur

  • admin

Comments