Vaste ligplaatshouders overnachten gratis in partnerhavens Jachthaven Waterland en Marina Port Zélande

Jachthaven WaterlandGratis wekenlang liggen aan het IJsselmeer of in de Zeeuwse Delta? Het kan met ingang van 1 januari 2015 voor vaste ligplaatshouders van Marina Port Zelande (Ouddorp) en Jachthaven Waterland (Monnickendam). Twee havens met een zelfde hoogwaardige service en kwaliteit, maar met elk hun eigen karakter en sfeer.

In het nieuwe vaarseizoen zijn vaste ligplaatshouders gratis welkom in de partnerhaven tot 31 passantennachten per jaar. De havens liggen in twee totaal verschillende Nederlandse vaargebieden, waardoor ligplaatshouders zonder extra kosten hun scheepshorizon kunnen verbreden in 2015.

Tijdens langere vaartochten kiezen veel watersporters tijdelijk voor een nieuw vaargebied. Dit betekent dat hun ligplaats in de thuishaven ‘leeg’ blijft en zij tijdens hun zwerftochten als passant elders liggeld betalen. De samenwerking van deze jachthavens maakt het kennismaken met andere vaargebieden bijzonder laagdrempelig. Ligplaatshouders betalen onderling geen passantenliggeld tot maximaal een maand. Zo verdienen zij al genietend tijdens het vaarseizoen een deel van hun vaste jaarliggeld terug.

Port Zelande: met recreatiepark en gunstig gelegen aan de Grevelingen (ook vlakbij Noorzeestrand). Direct toegang tot de Noordzee, mooie basis richting Belgische en Engelse havens. www.mpz.nl
Waterland: gelegen aan het oude Zuiderzeestadje Monnickendam aan het IJsselmeer en Markermeer. Dichtbij historische Zuiderzeehavens en Amsterdam. www.jachthavenwaterland.nl

De overeenkomst tussen Jachthaven Waterland en Marina Port Zélande werd bekrachtigd op 20 november tijdens de vakbeurs METS in Amsterdam. Met de passantenovereenkomst bieden de havens een nieuwe service voor hun vaste ligplaatshouders in 2015.

Labels

Auteur

  • admin

Comments