Spinlock introduceert de XTR valstopper (video)

Spinlock XTRAlhoewel Spinlock al jaren marktleider is op het gebied van valstoppers blijven zij toch doorontwikkelen, en zijn zo met een gloednieuw mechanisme gekomen in hun nieuwste XTR valstopper. De XTR stopper heeft 2 beweegbare kammen waar voorheen met een vaste onderkam en een beweegbare bovenkam werd gewerkt.

Het grote voordeel hiervan is dat de lijn nog minder slijtage ondervindt en dat de houdkrachten op voornamelijk dunnere diameters zeer hoog is. In de huidige markt met steeds sterkere lijnen wordt er met steeds dunnere diameters gewerkt voor de vallen. Dit heeft een behoorlijk effect op de valstoppers.

De stopper is ultra-licht en zeer eenvoudig uit elkaar te halen voor onderhoud. De stopper hoeft hierbij niet van het dek te worden gedemonteerd.

De opengewerkte buitenkant maakt het nog eenvoudiger om de stopper na het varen goed uit te spoelen waardoor de stopper optimaal blijft werken.
De XTR stopper is geschikt voor lijnen van 8 tm 12mm. Bij een 12mm lijn heeft de stopper een houdkracht van 1000kg. De stopper is verkrijgbaar in het zwart, wit of zilver en heeft een adviesprijs van € 116.80

Auteur

  • admin

Comments