Zomer zeiltocht naar Newcastle en de Engelse Noord Oostkust

NewcastleDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK ) organiseert vanaf 21 juni 2014 de Kleine Driehoek Noordzee Challenge van IJmuiden via Whitby naar Newcastle en terug die in een week (incl. 2 weekenden) te zeilen is. Deze Kleine Driehoek is voor toekomstige deelnemers een bij uitstek geschikte gelegenheid om te oefenen voor de traditionele grote Driehoek Noordzee Challenge, die in 2015 weer georganiseerd zal worden.

Daarnaast heeft de NVvK in samenwerking met de stad Newcastle een aansprekend walprogramma georganiseerd. Vanuit Whitby varen we gezamenlijk met een aantal ons tegemoet gevaren Engelse schepen een wedstrijd naar Newcastle waar we met alle egards zullen worden ontvangen. Deze Kleine Driehoek Noordzee wordt in twee klassen gevaren, duo en tour en zowel leden als niet leden van de NVvK zijn van harte welkom deel te nemen.

NVvK leden kunnen de tocht ook als ‘vrije vogel’ meevaren. Haak dan aan in Whitby en beleef de sfeer naar en in Newcastle. Daarvoor en erna zeilt u als ‘vrije vogel ‘ uw eigen reis. Aansluitend aan deze Newcastle tocht is deelname aan de eveneens door de NVvK georganiseerde Schotland trip nog een mooie optie. I.v.m. een eventuele bemanningswissel, dient niet onvermeld te blijven , dat er een dagelijkse DFDS ferry verbinding tussen IJmuiden en Newcastle bestaat en er ook een uitstekende vliegverbinding is.

Meer informatie vindt u op de NVvK website: www.kustzeilers.nl

Voor de geïnteresseerde, onze redactieboot de RepoMan, heeft vorige jaar met de hoofd- en eindredacteur van deze website de zeiltocht naar de Orkney eilanden gemaakt via de Noord Oostkust van Engeland, Schotland de Hebriden en weer terug via het Caledonisch kanaal (Loch Ness). Je leest meer over hun reis naar Noord Schotland hier: www.repoman.be/tags/schotland

Labels

Auteur

  • admin

Comments