Laura Dekker wordt geëerd door de Ocean Cruising Club

Laura DekkerLaura Dekker, de jongste solo wereldomzeilster ooit, wordt geëerd met de Merit Award van de wereldwijde Ocean Cruising Club. De leden van de Ocean Cruising Club zullen haar de prijs overhandigen tijdens een ceremonie op 5 april in haar geboorte stad Whangerai in Nieuw-Zeeland.

Laura wordt geboren op 20 september 1995 uit Nederlands-Duitse ouders en bezit daarom de Nederlandse, Duitse en Nieuw-Zeelandse nationaliteit. De eerste vier jaar van haar leven brengt ze door op zee. Ook daarna blijft ze varen. Op zesjarige leeftijd bezit ze haar eerste boot.

Als ze 13 is steekt ze solo het Engels Kanaal over. Bij haar aankomst plaatsen de autoriteiten haar, na een blik op haar paspoort, onmiddellijk in een kindertehuis en bellen vervolgens haar vader om haar te komen ophalen. Nadat hij haar heeft opgepikt gaat ze terug naar haar boot en zeilt doodleuk solo weer naar huis.

In 2009 , ze is dan net 14 , verkondigt ze haar plan om solo rond de wereld te zeilen en aldus de jongste wereldomzeilster ooit te worden. Een Nederlandse rechter gooit echter roet in het eten en verhindert haar om te vertrekken.

In Juli 2010 besluit een Nederlandse rechtbank uiteindelijk deze maatregel op te schorten en Laura vertrekt op 21 augustus 2010 met de Guppy, een 11,5 meter lange ketch.

Op 21 januari 2012 eindigt de succesvolle solo wereldomzeiling in Simpson Bay op Sint Maarten. Onmiddellijk daarna steekt ze opnieuw van wal om zeil te zetten naar haar geboortestad Whangarei, alweer een Oceaan over…

www.oceancruisingclub.org

Auteur

  • admin

Comments