KM Yachtbuilders met 7 jachten aanwezig bij de CAM-RACE

Bestewind 50KM Yachtbuilders zal dit jaar uitgebreid vertegenwoordigd worden in de Colin Archer Memorial Race. Maar liefst zeven door deze werf gebouwde jachten zullen deelnemen aan de 17e editie van deze race.

Op 5 juli zal in Lauwersoog het startsein klinken voor de 2-jaarlijkse CAM-Race. Tijdens de vorige editie in 2012 was de Bestewind 50 ‘Kooi Aap’ eerste in haar klasse met een gezeilde tijd van 44:44 uur. Hierna werd het idee geboren om tijdens de volgende editie met meer KMY jachten mee te doen. Niet minder dan zeven KMY jachten zullen aan de start verschijnen. De race voert ongeveer 365 mijl naar het Noorse Stavern, vlakbij Larvik. Circa 70 jachten groter dan zeven meter zullen in totaal meedoen.

KM Yachtbuilders is tevens één van de hoofdsponsors van de CAM-Race, welke geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd.

Voor de start liggen de schepen aan een speciaal voor KMY gereserveerde steiger in de buitenhaven. U kunt daar de volgende KMY jachten komen bewonderen:
Bestewind 50 ‘Kooi Aap’ (foto)
Bestevaer 49ST ‘Katharos’
Bestevaer 53ST ‘Zeerover’
Bestevaer 56ST ‘HannaH’
Stadtship 56 ‘Oester’
Stadtship 56 ‘Merrimac’

Bij aankomst in Stavern zal er ook een KMY steiger beschikbaar zijn voor de deelnemende schepen. De verwachting is dat de zeven jachten allemaal op maandag zullen arriveren. Op dinsdag avond wordt er nog een barbecue georganiseerd voor de KMY deelnemers, waarna iedereen op woensdag weer zijn eigen weg kan gaan.

Labels

Auteur

  • admin

Comments