Panerai lanceert vier nieuwe instrumenten geïnspireerd door een zeiljacht uit 1936

Panerai instrumentenHet was Panerai dat gedurende WWII het eerste duikhorloge ontwikkelde, de Radiomir 3646. Water heeft dus altijd central gestaan in de productlijn van het prestigieuze merk. Als een hommage aan zijn nautische roots heeft Panerai vier nieuwe instrumenten ontwikkelt voor aan boord: een wandklok, een barometer, een thermometer en een hygrometer. Allen geïnspireerd door het klassieke zeiljacht Eilean dat Panerai in 2007 aankocht. Toevallig is de Eilean ook gebouwd in hetzelfde jaar dat Panerai het eerste prototype van de Radiomir leverde aan de Italiaanse marine in 1936.

Na de aanschaf van de 22 meter lange bermuda ketch in 2007 heeft de Eilean een complete refit ondergaan die alles terug gerestoreerd heeft naar de standaarden uit de jaren 1930, tot het Burma teak en het gegalvaniseerd ijzeren frame. De naam Eilean betekent “klein eiland” in het Keltisch (primitief Iers), een aanduiding naar de originele plaats waar het kjacht gebouwd werd aan de westkust van Schotland. Natuurlijk maakte Panerai de custom navigatie instrumenten uit AISI 316L roestvrij staal, een speciaal zeer corrosie bestendig metaal.

EileanEilean

De instrumenten zijn onmiddellijk herkenbaar als Panerai. Het vierkant van 14cm x14cm refereert naar de kussen gevormde modellen zoals de Radiomir destijds.

Prijzen zijn 3800 euro voor de barometer, 3700 voor de klok en 3200 voor de hygrometer en thermometer.

Zie ook www.panerai.com/en/

Auteur

  • admin

Comments