Zo hou je je wc-papier tijdens het zeilen zelfs onder extreme omstandigheden droog

toiletrolhouderLiefhebbers van avontuurlijke zeiltochten vinden het geweldig om tegen regen en wind op te moeten boksen. Zelfs tijdens dergelijke zware weersomstandigheden wil je als zeiler graag van enig comfort kunnen genieten. Bij je toiletbezoek droog wc-papier kunnen gebruiken, lijkt dan wel vanzelfsprekend: bij het zeilen onder extreme weersomstandigheden is dit jammer genoeg niet altijd het geval!

Gelukkig hoeven we ons hierover binnenkort geen zorgen meer te maken. Vijf Franse studenten Industrieel Ontwerpen hebben in het kader van een wedstrijd die werd uitgeschreven door SCA en Tork immers een waterbestendige toiletrolhouder ontwikkeld. En ze hebben daarbij werkelijk aan alles gedacht: dankzij de aanwezigheid van een zuignap en haak houd je daardoor tijdens het toiletbezoek de handen vrij. Handig! Een prototype van de waterdichte toiletrolhouder is momenteel in ontwikkeling.

Deze wedstrijd kadert in de Volvo Ocean Race die op 4 oktober 2014 van start gaat in Alicante (Spanje). Deze is één van de meeste uitdagende zeilraces in de wereld: de deelnemers zeilen in bijna negen maanden tijd de wereld rond om op 27 juni 2015 uiteindelijk te finishen in Göteborg (Zweden). Tork en SCA sponsoren dit jaar het enige vrouwelijke deelnemende team aan de Volvo Ocean Race. De teamleden zullen tijdens deze race niet enkel een gevecht moeten aangaan met de natuurelementen, maar ook geconfronteerd worden met extreme omstandigheden, zoals een beperkte en vochtige leefruimte. Op vlak van hygiëne zal de race de bemanning dan ook op de proef stellen. Deze waterdichte toiletdispenser zal de teamleden het leven alvast net dat ietsje comfortabeler maken.

Auteur

  • admin

Comments