Vanaf september ook in Londen een Sail met Tall Ships

Tall ShipsVan 5 tot en met 9 september 2014 vindt –voor de eerste keer sinds 1989- weer een groots sail-evenement in Londen op de Theems plaats: Royal Greenwich Tall Ships Regatta 2014. In Greenwich, het maritieme hart van Londen, worden ca. 55 Tall Ships verwacht en ruim 1 miljoen bezoekers. Initiatiefnemers van deze Sail zijn Laurens Winkel en Paulus Mooyman van het Nautisch Evenementen Bureau in Amsterdam.

Laurens Winkel: “In 2010 hebben wij de burgemeester en chief executive van Greenwich uitgenodigd om naar Sail Amsterdam te komen waar wij de vaararrangementen verzorgden. Ze waren meteen enthousiast.”

Het grote getijdeverschil bij de stromende rivier maakt de organisatie van Sail Royal Greenwich extra complex. Sinds vier jaar wordt daarom al nauw samengewerkt met de lokale autoriteiten. In 2012 en 2013 is getest met een kleine groep Nederlandse Tall Ships. Zij investeerden mee in de samenwerking en de ontwikkeling van de Britse Sail.

Paulus Mooyman: “De ‘Royal Borough of Greenwich’ toont nu lef om hun maritieme historie op deze wijze te laten zien. Wij organiseren het evenement op het water, Greenwich op het land. We verwachten een zeer succesvol sail evenement neer te kunnen zetten”.

Ondertussen wordt bij het Nautisch Evenementen Bureau ook alweer vooruit gekeken. In 2017 wacht een volgende grote editie van Sail Royal Greenwich in Londen en in de ‘tussenjaren’ worden kleinere Tall Ship evenementen gepland, waarvan de eerstvolgende direct na Sail Amsterdam plaatsvindt.

Het Nautisch Evenementen Bureau organiseert sinds 1994 vaararrangementen tijdens grote nautische evenementen zoals Sail Amsterdam, Sail de Ruyter, Volvo Ocean Race, Sail Den Helder, Sail Royal Greenwich, Sail Antwerpen en DelfSail.

Auteur

  • admin

Comments