Panorama FF46 vaart maidentrip naar Hiswa Amsterdam Boatshow

Panorama FF46Net op tijd voor de Hiswa is de Steeler Panorama FF46 afgelopen weekend te water gegaan en meteen vertrokken richting Amsterdam Marina.

Het beoogde gevoel van ruimte en uitzicht werd een indrukwekkende realiteit: zittend op de salonbank zie je Hollandse luchten, een onstuimig IJsselmeer en de contouren van Urk, Lelystad en in de verte Enkhuizen aan je voorbij trekken door de panorama ramen. Ondertussen vanuit de salon een praatje makend met de schipper in het volledig open wheelhouse. 

Het electrische hefdak werd tijdens de overtocht meerdere keren gebruikt. Open als de zon zich liet zien en met een druk op de knop weer gesloten tijdens de buien. In de sluizen en tijdens de tussenstop  in de haven van Enkhuizen bleek hoe comfortabel afmeren is met de Panorama. In de sluizen vanaf het bovendek en bij lage steigers vanuit de kuip en de grote zijdeuren in de salon.

De golven zijn op de Panorama zichtbaar maar nauwelijks voelbaar. De scherpe boeg snijdt er doorheen met imponerend gemak met een kruissnelheid van 16 km/h. Op deze snelheid bereikt de geluidsmeter een prachtige score van 67 Db. Het verbruik van de Panorama ligt bij 6 knopen op 3,4 ltr. per uur per motor. Op kruissnelheid is het verbruik 14 ltr. per uur bij 2000 toeren. De voortstuwing in de eerste Panorama FF46 wordt verzorgt door 2 Yanmar 6LBY3 160 Pk 6-cilinder motoren.

De introductie van de Panorama FF geven we zaterdagmiddag 6 september een feestelijk tintje om 14.00 uur, waarvoor we u van harte willen uitnodigen.

Steeler Yachts Standnr. E14

Auteur

  • admin

Comments