METSTRADE show sluit af met 4% groei

METSTRADE showAfgelopen donderdag, 19 november, sloot de 2015 editie van METSTRADE show haar deuren. Zoals de industrie gewend is van ’s werelds grootste internationale vakbeurs in haar soort, sloot ook deze editie met recordcijfers. Met 21.953 bezoeken op de teller werd 4% groei gerealiseerd.

Eerder werd al duidelijk dat ook het aantal exposanten weer tot een record zou komen. In totaal namen 1.385 bedrijven deel aan de beurs, zo'n 30 meer dan in 2014. Hiermee onderstreept de show haar positie als hét internationale business platform op het gebied van uitrusting en materialen voor de pleziervaart. In 2016 wordt de METSTRADE show gehouden van 15 t/m 17 november.

Meer internationale bezoekers
Naast de mooie cijfers blijkt het succes ook uit de kwaliteit van de bezoekers die zijn getrokken. Meer bezoekers waren beslissingsbevoegd en ze vertegenwoordigden meer unieke bedrijven dan in 2014. Ook werden meer internationale bezoekers verwelkomd. Vooral uit Australië, de Verenigde Staten, Griekenland, Turkije, Italië en het Verenigd Koninkrijk kwamen meer bezoekers dan de vorige editie.

Stijging van het aantal jachtarchitecten en bootbouwers
Met een stijging van het aantal jachtarchitecten en jacht- en bootbouwers, vaart de organisatie van de show ook volledig op koers. Sinds 2014 is een aantal activiteiten aan het programma toegevoegd om deze bezoekersgroep nog sterker aan de beurs te binden. Zo is een speciaal VIP programma opgezet en zijn de Boat Builder Awards for Business Achievement in het leven geroepen, waarvoor dit jaar de eerste winnaars werden uitgeroepen tijdens het gloednieuwe evenement op de tweede beursdag; het Boat Builder Awards Gala Dinner in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum.

Tevreden bezoekers en exposanten
De METSTRADE show staat bekend om de grote hoeveelheid business die de show zowel exposanten als bezoekers oplevert. Deze editie was hierop geen uitzondering, zo blijkt uit geluiden tijdens de beurs. Gedurende de drie beursdagen werden veel nieuwe contacten en leads opgedaan, wat zeker de ruim 200 nieuwkomers onder de exposanten positief stemde. Bezoekers lieten zich uit over de extreem positieve sfeer, de vele netwerkmogelijkheden en het uitgebreide kennisaanbod in de vorm van congressen die tegelijkertijd met de METSTRADE show werden gehouden in de RAI en de seminarprogramma’s op onder meer het InnovationLAB ON STAGE en het Marina Stage.
In 2016 wordt de METSTRADE show gehouden van 15 t/m 17 november. Bovendien wordt het reizende congres de ICOMIA World Marina’s Conference tijdens de 2016 editie gehouden in RAI Amsterdam, van 17 t/m 19 november.

Over de METSTRADE show
De METSTRADE show is ’s werelds grootste vakbeurs op het gebied van materialen, uitrusting en systemen voor de internationale pleziervaart. Het evenement wordt georganiseerd door RAI Amsterdam in samenwerking met ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations). De vakbeurs richt zich op jachtbouwers, jachtontwerpers, reparateurs, distributeurs, dealers, groothandelaren, captains, jachthavenexploitanten en fabrikanten uit de hele wereld. Er zijn drie speciale paviljoens binnen de METSTRADE show die zich richten op een specifiek terrein: het SuperYacht Pavilion, het Marina & Yard Pavilion en het Construction Material Pavilion.

Auteur

  • admin

Comments