RS Aero wint HISWA product van het jaar award

RS AeroRS Sailing brengt de toekomst van het eenmanszwaardboot zeilen naar de Benelux. RS Sailing heeft drie jaar gewerkt aan het ontwerp en de ontwikkeling van de Aero wat heeft geleidt tot een boot die vooruitstrevender is dan alle andere boten op de markt.

Doordat de RS Aero super licht is hoeft de rigging niet super extreme te zijn waardoor de boot zeer makkelijk te varen is en de boot ergonomisch beter in elkaar zit. De boot zet een nieuwe standaard in het eenmans zeilen. De gebruiksvriendelijkheid, voor zowel kleine als grote zeilers, zorgt er voor dat de boot een heel breed publiek zal aanspreken.

De ontwikkelaars van RS heeft tijdens de ontwikkeling van de boot altijd prioriteit gegeven aan licht-gewicht, prestataties en gebruiksvriendelijkheid om een duurzame boot te produceren die geschikt is voor een brede range zeilers met 35 tot 95 kilo lichaamsgewicht.

De RS Aero is met 30 kilo waanzinnig licht en heeft drie rig-opties:

  • RS Aero 5 - Jongeren
  • RS Aero 7 - Vrouwen en lichte mannen
  • RS Aero 9 - Mannen

De boot is betaalbaar en met het wereldwijd distributienetwerk verzekerd van een groot succes.

Een aparte jury, onder voorzitterschap van Jan Briek (hoofdredacteur ANWB/Waterkampioen), heeft uit vier genomineerden het HISWA Product van het Jaar gekozen. De keuze viel uiteindelijk op de RS Aero. ‘De RS Aero is een ultra licht gewicht en gemakkelijk te hanteren. De RS Aero is een zwaardboot voor (jong)volwassen, maar met 30kg weegt de RS Aero nog minder dan een optimist. Met de RS Aero stap je in de toekomst van het zeilen. Nog niet overtuigd? Kom het zelf ervaren.’ aldus juryvoorzitter Jan Briek. De RS Aero is te bewonderen op de HISWA in Hal 2.

RS Aero 7RS Aero 7

Komend jaar zal RS Sailing investeren in het groeien van de RS Aero klasse. Niet alleen in Nederland maar ook internationaal zal er al heel wat op touw gezet worden.
Zo is er komende zomer, tijdens het WK RS Tera (jeugd eenmans) in Bruinisse, ook een RS Aero 5 Jeugd EuroCup event. Met nu al 30 inschrijvingen voor dit evenement lijkt dit een groot succes te worden.

RS Sailing zal dit jaar zichtbaar zijn met de RS Aero op de verschillende zeilevenementen in het land en hoopt hiermee in het najaar een mooie startgroep te creeren waarmee een begin gemaakt wordt aan een actieve wedstrijdklasse waarbij trainingen en mooie wedstrijdevenementen central zal staan zoals dat ook binnen de andere in Nederland bekende RS wedstrijdklassen (RS Feva, RS500 en RS Tera) het geval is.

RS zeilboten zijn ontstaan uit een passie, een passie om boten te ontwikkelen met de nieuwste technologiën. Zeilboten waarmee u meer zeilplezier beleeft, gemakkelijker en sneller kunt varen. De oorsprong van RS ligt in het ontwikkelen van race boten en het ondersteunen van zeilklassen.

RS zal in 2015 met een 4-tal demoboten verschillende demodagen op locatie organiseren. De boten zijn beschikbaar om een keer te testen bijvoorbeeld tijdens deelname aan avondwedstrijden op de eigen club, testdag op locatie of op de locatie van dealer Aquavitesse in Bruinisse.

Kijk op www.rstesten.nl om te kijken wanneer de demo-trailer bij jou in de buurt te vinden is. Wil je dat we bij jouw club langskomen? Neem dan contact op met Michiel@rssailing.com.

Auteur

  • admin

Comments