Zeiljacht Flyer komt naar WSV Helius in Hellevoetsluis

Zeiljacht FlyerOp 28 maart a.s. staat bij WSV Helius de opening van de vernieuwde drijvende steigers op het programma. De watersportvereniging is zeer trots dat het zeiljacht, waarmee Conny van Rietschoten in 1978 de Whitbread Round the World Race (nu Volvo Ocean Race) heeft gewonnen, deel zal uitmaken van de ceremonie om de vernieuwde steigers te open.

“De Flyer is een icoon uit de zeilwereld; zij is in het afgelopen jaar na een refit weer in volle glorie hersteld. Ook WSV Helius heeft de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan renovatie van de haven, en wij voelen ons dan ook verbonden met de Flyer. Het was voor ons al snel duidelijk dat wij er alles aan wilden doen om dit fantastische schip naar onze vereniging te halen. Een sponsor hiervoor was snel gevonden en tijdens het eerste contact met de Stichting Rivival of the Flyer, die in 2014 het zeiljacht gekocht heeft, waren beide partijen direct zeer enthousiast en was het een feit dat de Flyer acte de présence geeft bij de opening van onze vernieuwde drijvende steigers”, aldus Marieke van der Wal, bestuurslid WSV Helius.

“Er moet nog wel het één en ander gebeuren aan de steigers, jollensteiger en het recreatie terrein, maar met de vele enthousiaste vrijwilligers die onze vereniging rijk is, gaat het zeker lukken om op 28 maart gereed te zijn om de Flyer te kunnen ontvangen. Wij voelen ons vereerd, niet alleen vanwege het feit dat de Flyer voor deze gelegenheid naar onze vereniging komt, maar ook dat wij wederom uit eigen middelen 3 steigers hebben kunnen vernieuwen. Wij zijn een zeer actieve vereniging met betrokken leden en we zijn zeer dankbaar dat wij nog steeds vele nieuwe leden kunnen verwelkomen. Het is dan ook van het grootste belang om de steigers up-to-date te houden, want stilstand is achteruitgang”.

“De kers op de taart is dat de Flyer op zondag 29 maart mee zal varen met de laatste Helius winterwedstrijd van dit seizoen. De eerste gedachte was om het schip in te zetten als startschip, maar de schipper van de Flyer, Gerard Schootstra, hoefde niet lang na te denken toen hem de keuze voorgelegd werd: Startschip of meevaren met de wedstrijd. Gerard wil graag laten zien wat de Flyer kan in een wedstrijdveld op het Haringvliet”.

“Het wordt een geweldig weekend! Met onze komst zetten we WSV Helius, Watersportstad Hellevoetsluis, de Helius Winterwedstrijden en de Flyer nog meer op de kaart. Daarbij krijgen de leden van WSV Helius van ons ook nog eens de gelegenheid om de Flyer van binnen te bezichtigen. Hoe mooi kan je het hebben?” aldus Gerard Schootstra, schipper van de Flyer, en hij kijkt dan ook uit naar het weekend van 28 & 29 maart.

Labels

Auteur

  • admin

Comments