Arcona 380 Z zeiljacht met elektrische aandrijving

Arcona 380 ZAlle Arcona zeiljachten gebouwd in de Zweedse Arcona werf zijn bekend om hun hoge kwaliteit in combinatie met uitstekende zeileigenschappen.
De Arcona 380 Z (zero emission) combineert deze eigenschappen nu ook met een perfecte elektrische aandrijving van het Finse bedrijf Oceanvolt.

Aandrijving
Oceanvolt ontwerpt, produceert en presenteert een compleet en volledig geïntegreerd elektrisch aandrijf systeem voor zeiljachten.
De motor in de Arcona 380 Z is de zeer sterke Oceanvolt SD 15 saildrive ( vergelijkbaar met een 40pk dieselmotor) die ook werkt als hydro generator door een knop in te drukken tijdens het zeilen waarna de klapschroef geactiveerd wordt en stroom opwekt voor de accu’s aan boord.

Oceanvolt SD 15Zonne-energie
De Arcona 380 Z gebruikt de nieuwste “photo voltaic technology” zonnepanelen in het grootzeil. Het grootzeil, Powersail©, wordt gemaakt bij UK Sails en produceert meer dan 1 KW aan zonne-energie op een zonnige dag.
De moderne dunne film zonnepanelen hebben niet direct zonlicht nodig om stroom op te wekken. De flexibele panelen aan de achterkant van het grootzeil laden toch nog 30-40% van hun maximale output met reflecterend en indirect licht. Meer info: www.clubracer.be/2014/3/8/zonnepanelen-zeilen-eindelijk

Sunbeam systems© heeft dunne smalle enkelstrips zonnepanelen ontwikkeld die speciaal zijn gemaakt voor gebruik op de giek en mast aan boord van zeiljachten. Ook deze worden gebruikt aan boord van de Arcona 380 Z. Meer info: www.sunbeamsystem.com

In het totaal is de zonne-energie output meer dan 2 Kw. Dit is genoeg energie om de Oceanvolt SD 15 elektromotor de Arcona 380 Z een snelheid te geven van ongeveer 4 knopen, in een vlakke zee
met weinig wind, zonder gebruik te maken van de accu’s aan boord van de boot.

Meer info over Oceanvolt: www.oceanvolt.com/nl/

Labels

Auteur

  • admin

Comments