Kitesurf simulator op HISWA 2015

Kitesurf simulatorVeilig leren kitesurfen voordat je het water op gaat, een beachevent met kitesurfwedstrijden op het strand of een leuke 3D game waarin je kitestunts uitvoert: dat kan met de Kite Sim, de eerste écht realistische kitesurfsimulator. De simulator is een initiatief van Robert Hoogendijk en wordt ontwikkeld door Frank & Frens, de TU Delft, InnoSportNL en Nederlandse Kitesurf Vereniging. Het prototype is te bewonderen op HISWA 2015 in de Amsterdamse RAI van 11 tot en met 15 maart 2015.

De basis van de kitesimulator is een geavanceerd computermodel dat de krachten op de kite en de lijnen zeer realistisch weergeeft. Ook de gevolgen van de acties van de kiter op de kite kloppen verbazingwekkend goed. Beginnende kitesurfers kunnen dus op een heel veilige manier op het droge oefenen op de kitesimulator, bijvoorbeeld bij het traditioneel moeilijke onderdeel van het waterstarten.

Op de HISWA is een grote opstelling te zien die ideaal is voor strandevenementen. Bezoekers kunnen laagdrempelig kennis maken met kitesurfen. Door zelf te varen in de Kite Sim ervaart het publiek wat kitesurfen inhoudt. Een goede manier voor bedrijven of gemeenten om bezoekers naar hun strand(event) te trekken.

Professionele kitesurfers zijn nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden van de Kite Sim. Zij kunnen onafhankelijk van het weer oefenen onder veilige omstandigheden die ze zelf in de hand hebben.

Spelfanaten kunnen hun hart ophalen bij de gameversie van de Kite Sim, zonder kracht op de lijnen van de kite, maar mét een virtualrealitybril waardoor de speler helemaal wordt ondergedompeld in de ervaring van het kitesurfen. De eerste versie van de Kite Sim-game spelen bezoekers van de HISWA met de Oculus Rift virtualrealitybril en een kitesurf-bar om te sturen.

De Kite Sim is te zien én te ervaren op stand 02.312 van North kiteboarding tijdens de HISWA in Amsterdam.

Samenwerking
De kitesurfsimulator is een initiatief van ondernemer Robert Hoogendijk en wordt ontwikkeld door ontwerpbureau Frank & Frens en de Kite Power research group van de TU Delft. De technische universiteit ontwikkelde het fysieke model en een deel van de software. De Nederlandse Kitesurf Vereniging is bij het project betrokken geweest om de belangen van de kitesurfers te behartigen. InnoSportNL begeleidt de Kite Sim in het ontwikkelingsproces van idee naar prototype naar markt.

www.kitesim.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments