Belgische jachthavens zullen worden gecontroleerd op asielzoekers en mensensmokkelaars

jachthavenDe West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé vraagt dat in alle Belgische jachthavens de pontons en boten worden gecontroleerd op asielzoekers en mensensmokkelaars. 'Op dit moment is er nog geen probleem. Maar mensensmokkelaars kunnen zich wél verplaatsen.'

'In Nederland is dit weekend nog een boot met migranten en mensensmokkelaars onderschept. Mensensmokkelaars moeten het signaal krijgen dat ze hier geen voet aan de grond zullen krijgen. Ik zal de kustgemeenten vragen om schepen en pontons in de jachthavens te controleren', zegt Decaluwé vandaag in De Standaard.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), die een taskforce heeft opgericht die de strijd moet aanbinden met mensensmokkelaars, gaf vorige week ook al opdracht om het camerasysteem in de jachthaven van Nieuwpoort zo snel mogelijk te herstellen. 'Vooral voor het ontradend effect', klonk het toen.

Auteur

  • admin

Comments