Grand Soleil met dubbele primeur op HISWA te water 2015

Grand Soleil 39Grand Soleil verrast. En niet één, maar tweemaal. Voor de eerste keer zullen de Grand Soleil 39 (foto boven) en de Grand Soleil 46 Long Cruise te zien zijn op de HISWA te water. Een primeur voor de Nederlandse markt. En wat betreft de GS 46 LC zelfs een wereldprimeur op een boatshow te water.

De Grand Soleil 39 en de Grand Soleil 46 Long Cruise zijn twee toppers van de Italiaanse werf Cantiere del Pardo. De Grand Soleil 39 is een eerbetoon aan een van de meest succesvolle modellen van Cantiere del Pardo ooit. Net als zijn voorganger is het een zeer gewild model. Sinds de introductie van de GS 39 zijn er al ruim 50 exemplaren gebouwd.
Ook de GS 46 LC gooit hoge ogen. Deze eerste GS van de Long Cruise lijn is direct genomineerd voor European Yacht of the Year 2016!

Grand Soleil 39: Uniek zeilplezier met functionele elegantie
De GS 39 is een echte performer; zeewaardig, snel en bijzonder wendbaar. De moderne T-kiel zorgt voor een hoog zeildragend vermogen en staat garant voor optimale stabiliteit. Ook met een kleine bemanning is de boot eenvoudig te zeilen. De GS 39 is voorzien van een carbon-composiet frame. Deze lichtgewicht constructie biedt optimale stijfheid en draagt bij aan zowel de prestaties als de levensduur van het schip.

De GS 39 ademt stijl, comfort en elegantie, zonder in te leveren op functionaliteit en veiligheid. Het jacht heeft een clean en vrijwel flush dek, een ergonomisch ontworpen cockpit, een zonnedek voor de passagiers en ruime doorgangen. Het is bovendien het eerste model van dit formaat met een dubbel stuurwiel. Onderdeks telt de GS 39 drie hutten, waarvan twee in het achterschip, met in totaal acht slaapplaatsen. De salon en L-vormige pantry zijn zowel sfeervol als praktisch ingericht, met veel bergruimte. De natuurlijke lichtinval, het stijlvolle design en de Italian touch geven het interieur een frisse en moderne uitstraling.

Specificaties GS 39
Lengte 12.20 m
Romplengte 11.82 m
Waterlengte 10.40 m
Breedte 3.70 m
Diepgang 2.40 (optie: 2.00 / 2.20) m
Waterverplaatsing 7.350 Kg
Ballast 2.450 Kg
Slaapplaatsen 6/8
Zeiloppervlak 82 (optie: 89) m2
Brandstoftank 185 liter
Watertank 320 liter
Motorisering Volvo 29 PK (optie: 40 Pk)
Ontwerp Claudio Maletto
Ontwerp exterieur Attivo Creative
Ontwerp interieur GS Design Team
Werf Cantiere del Pardo
Prijs af werf € 199.000 excl. BTW

Grand Soleil 46 Long Cruise: Een onvergetelijke zeilervaring
‘Zeilen krijgt een andere wending’. Onder dat motto introduceerde Cantiere del Pardo in januari 2015 tijdens Boot Düsseldorf met veel succes haar nieuwe Long Cruise lijn. De GS 46 LC is het eerste model in deze nieuwe lijn dat op de markt is gebracht. Op innovatieve wijze combineert de GS 46 LC Italiaans design met ruimte, comfort, wendbaarheid en excellente prestaties. De GS 46 LC past zich gemakkelijk aan alle weersomstandigheden aan en is zodanig uitgerust dat hij zonder problemen met twee personen kan worden bestuurd.

De nieuwe cruiser staat garant voor eindeloos zeilplezier en is uitgerust met alle gemakken voor een luxueus leven aan boord. Zowel het dek als de kajuit zijn uitzonderlijk ruim en functioneel ingedeeld met bijzonder veel bergruimte. Een ingenieuze overkapping biedt bescherming tegen zowel felle zon als slecht weer. Onderdeks is de GS 46 LC standaard uitgerust met drie hutten, zes royale slaapplaatsen en twee natte cellen, beide voorzien van een aparte douche. Het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en de kenmerkende verfijnde Italiaanse styling zorgen voor de finishing touch.

Grand Soleil 46 LCGrand Soleil 46 LC

Specificaties GS 46 LC
Lengte 14.74 m
Romplengte 14.00 m
Waterlengte 12.72 m
Breedte 4.41 m
Diepgang 2.30 (optie: 1.80) m
Waterverplaatsing 11.000 Kg
Ballast 4.200 Kg
Slaapplaatsen 6/9
Zeiloppervlak 112 m2
Brandstoftank 300 (optie: + 250) liter
Watertank 800 (optie: + 250) liter
Motorisering Volvo 75 Pk (optie: 110 Pk)
Ontwerp Nauta Design & Grand Soleil
Architect Marco Lostuzzi
Werf Cantiere del Pardo
Prijs af werf € 369.000 excl. BTW

Vooruitblik 2016
Behalve deze bijzondere Nederlandse primeur heeft Cantiere del Pardo nog meer in petto. In navolging van de succesvolle Long Cruise lijn staat de Italiaanse werf in de startblokken om wederom een nieuw model te lanceren: de Grand Soleil 58 Performance (GS 58 P). Een combinatie van Italiaans design met hoogwaardige kwaliteit en optimale prestaties. De GS 58 P kenmerkt zich door zijn lichte verplaatsing, sterke romp, strakke dek en ruime cockpit.

Het interieur heeft verschillende indelingsmogelijkheden. Standaard beschikt het schip over één eigenaarshut in de achterkajuit, twee dubbele hutten voorin en optioneel een crew cabin in de boeg met een eigen ingang. Een vierde hut met stapelbedden behoort ook tot de mogelijkheden. In de brede spiegel is een grote garage voor een jet-aangedreven RIB. De GS 58 P is ontworpen in samenwerking met Felci Yachts en Nauta design. Inmiddels zijn er drie GS 58 P verkocht. De eerste GS 58 zal in maart 2016 te water gelaten worden.

Grand Soleil 58 performanceGrand Soleil 58 performance

Specificaties GS 58 P
Lengte 17.50 m
Breedte 5.10 m
Diepgang 2.90 (optie 2.45 / 3.50) m
Waterverplaatsing 18.900 Kg
Slaapplaatsen 6 (optie tot 10)
Zeiloppervlak 106 m2
Brandstoftank 500 (optie extra 200 dagtank) liter
Watertank 700 (optie: extra 200 tank) liter
Motorisering 75 (optie: 110 / 150) Pk
Ontwerp exterieur Felci Yachts
Ontwerp interieur Nauta Yachts
Werf Cantiere del Pardo
Prijs af werf € 790.000 excl. BTW

HISWA te water is de meest complete boatshow te water van Noord-Europa. HISWA te water 2015 vindt plaats op de NDSM-werf van 1 tot en met 6 september 2015 en is dagelijks van 11.00 – 19.00 uur geopend.

De jachten van Grand Soleil vindt u op stand E.03.
Kijk voor meer informatie op www.hiswatewater.nl

Grand Soleil Nederland - For Sail Yachting
Marina Port Zélande
Kabbelaarsbank Steiger K1
3253 ME Ouddorp
T +31 111 676 131
www.forsailyachting.nl

Auteur

  • admin

Comments