Alternatief gestrande zeilers Staande Mast Route - Alphen aan de Rijn

Kraan Alphen aan de RijnOm gestrande schippers na de ramp in Alphen aan den Rijn en de daaropvolgende stremming van de Staande Mast Route te helpen biedt Overzeilen in samenwerking met Amsterdam Marina en Marina Stellendam (zusterhavens binnen De Jachthavengroep) de mogelijkheid om komend weekeinde in flottielje over zee van Amsterdam naar Stellendam te varen, en vice versa.

De begeleiding bestaat uit een aantal zeer ervaren zeezeilers die vanaf een snelle RIB aan boord kunnen komen om desgewenst te assisteren. Er is gekozen voor begeleiding vanaf een snelle RIB omdat niet alle boten in de vloot even snel zullen varen, en het belangrijk is dat het moederschip eventueel snel assistentie kan verlenen.

Jirja (initiator Overzeilen): Veel mensen hebben nu een probleem. Zonder ervaring op zee is het alternatief: wachten. Dat is gewoon zonde wanneer de boot geschikt is om buitenom te varen! Ik dacht er over na hoe ik vanuit mijn ervaring zou kunnen helpen. Komend weekeinde is het rustig weer met een naar verwachting kalme zee. Eigenlijk perfect weer voor een eerste tripje over zee! Ik zou als opstapper kunnen meevaren, maar dan kan ik maar een paar mensen begeleiden. Met een snelle RIB kunnen we met een hele vloot de tocht maken. Ik heb contact opgenomen met Amsterdam Marina en Marina Stellendam en ze waren meteen bereid te helpen om de gestrande zeilers thuis te krijgen. Zij stellen geheel belangeloos de RIB van Amsterdam Marina beschikbaar voor de begeleiding. Hierdoor kunnen we dit weekeind met professionele begeleiding en tegen zeer geringe kosten de route buitenom mogelijk maken, ook voor schippers zonder ervaring op zee.

8 augustus Amsterdam Marina - Marina Stellendam
9 augustus Marina Stellendam - Amsterdam Marina

De kosten bedragen €50 per boot.
Voor een aanmeldingsformulier kijk op http://www.overzeilen.nl/flottielje-noordzee/
Voor meer informatie neem contact op met info@overzeilen.nl of bel +31 614683094

Auteur

  • admin

Comments