Volvo Ocean Race doet vijfde ‘oceaan’ aan tijdens SAIL Amsterdam 2015

Volvo Ocean RaceVan 19 tot en met 23 augustus doet de Volvo Ocean Race een vijfde oceaan aan tijdens SAIL Amsterdam 2015. Het evenemententerrein is ingedeeld in vijf ‘oceanen’ met elk een eigen thematiek. Team Brunel behaalde de zwaar bevochten tweede plaats in de Volvo Ocean Race 2014-15 en zal afmeren in de ‘Groene Oceaan’ van duurzaamheid, techniek en innovatie. De team base en de cross section, doorsnede van de Volvo Ocean 65-romp op werkelijke schaal, geven het publiek een kijkje in de wereld van de meest extreme zeilrace voor teams rondom de wereld.

Na negen maanden, vier oceanen, vijf continenten en 38.739 nautische mijlen vormt Team Brunel samen met talloze internationale Tall Ships het decor van SAIL Amsterdam 2015, het grootste publieksevenement van Nederland. De team base ging mee de wereld rond en bood de wal- en zeilploeg een vertrouwde plek om samen te komen. Nu opent Sailing Holland, de organiserende stichting achter het Nederlandse team in de Volvo Ocean Race 2014-15, haar deuren voor de bezoekers van SAIL Amsterdam 2015.

Naast de thuishonk van Team Brunel staat de cross section van een heuse one design Volvo Ocean 65. Met deze 19,8 meter lange boot trotseerden de acht zeilers en Onboard Reporter Stefan Coppers (Vlaardingen) de wereldzeeën. Bezoekers van SAIL Amsterdam krijgen dankzij de cross section de kans om het leven aan boord van de Volvo Ocean 65 zelf te aanschouwen. En om te voelen wat de Team Brunel-zeilers tijdens de Volvo Ocean Race hun ‘thuis’ noemden. Tijdens de openingstijden van SAIL Amsterdam bemannen de gastvrouwen van Brunel de Volvo Ocean 65 cross section.

De gasten kunnen plaatsnemen achter het roer of aan de media- of navigatietafel. Op vrijdag 21 augustus kunnen ze zevenvoudig schipper Bouwe Bekking (Deventer) vragen naar zijn persoonlijke ervaringen. Liefhebbers van mediaproducties kunnen het geluk hebben om OBR Stefan Coppers tegen het lijf te lopen. De regisseur van Zappsport maakte zijn droom waar door met Team Brunel de Volvo Ocean Race te volbrengen. Coppers staat klaar om met zijn kenmerkende enthousiasme tips te geven voor de beste manier om op volle zee verslag te doen.

Voorafgaand aan de Volvo Ocean Race bouwde The Set Company de twee Volvo Ocean 65 cross sections. Speciaal voor SAIL Amsterdam zet het Amsterdamse bedrijf 300 meter verderop de cross section kosteloos weer in elkaar. Dit keer dus in hun eigen voortuin.

Om de beleving te vergroten sponsort Bazelmans AVR alle audio en video in de Volvo Ocean 65 cross section. Er hangen twee grote schermen, waarop de films van de Volvo Ocean Race toelichting geven op alle kenmerken en functionaliteiten van de Volvo Ocean 65’s. Daarnaast draait de film ‘Team Brunel in the Volvo Ocean Race’ met spectaculaire beelden.

De Groene Oceaan bevindt zich aan de noordzijde van het IJ, op de NDSM-werf.

Auteur

  • admin

Comments