Veiligheid op zee in de praktijk

Veiligheid op zeeOp zaterdag 26 september a.s. organiseren de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers ( NVvK) en de KNRM met medewerking van de Kustwacht een Preventiedag voor leden van de NVvK , waarbij zowel theorie als de (natte) praktijk aan de orde komen. Voor de NVvK is Veiligheid op zee een cruciaal thema, waaraan door trainingen en workshops voortdurend aandacht wordt besteed.

Veiligheid vormt een uiterst belangrijk aandachtsgebied als je op zee of ruim water zeilt . Niet alleen is het wijs veel zaken en eventualiteiten tevoren goed te doordenken, maar daadwerkelijk oefenen in de praktijk maakt dat je beter bent voorbereid als je onverhoopt echt iets overkomt. En dan liefst in een zo realistisch mogelijke setting , dus met echte boten en op zee. Deze bijzondere Preventiedag vloeit voort uit de langdurige relatie NVvK-KNRM , waarbij voor beide partijen geldt , dat dit soort trainingsdagen lessen voor de toekomst opleveren over hoe preventie te vertalen naar de praktijk.

De dag wordt gehouden vanuit het kantoor van de KNRM in IJmuiden en bestaat uit een aantal workshops (theorie) en een praktijk gedeelte.
De workshops betreffen o.a. de onderwerpen: Search(SAR), Bedienen van apparatuur, het Voorkomen van uitval en het Gebruik van de diverse types noodsignalen.

Voor het praktijkgedeelte worden drie reddingboten van de KNRM ingezet en vier zeiljachten van leden van de NVvK . Het praktijkgedeelte zal op het water in de nabijheid van de pieren van IJmuiden plaats vinden . De invulling zal door de KNRM live worden geënsceneerd en wordt niet tevoren bekendgemaakt.

Er is ruimte voor max. 70 deelnemers, leden van de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers.

Deelnemers dienen een zeilpak, laarzen en een eigen reddingsvest mee te nemen.

Labels

Auteur

  • admin

Comments