SOS Marine introduceert de “Reddingnet Ladder” (video)

Reddingnet LadderHet antwoord van SOS Marine op de vraag van alle varende, hoe weer iemand aan boord te krijgen in een MOB situatie. Of het nu een motorboot, zeilboot, binnenvaartschip, cruiseschip, rubberboot of reddingsboot is.

Of je een keertje gaat zwemmen of iemand valt overboord, de meeste boten hebben geen voorziening om iemand weer aan boord te krijgen.

De SOS Marine Reddingnet-Ladder is simpel en kan in enkele minuten worden aangebracht door één iemand, worden uitgerold en is dan klaar voor gebruik.

De SOS Marine Reddingnet-Ladder is multifunctioneel. Het is alleen als ladder te gebruiken maar kan ook als reddingnet worden gebruikt om gewonde of onderkoelde drenkelingen horizontaal uit het water te halen.

Dit laatste is belangrijk bij onderkoeling i.v.m. hypothermie.

De SOS Marine Reddingnet-Ladder is hiervoor voorzien van versterkte lussen waar eenvoudig een takel aan vastgemaakt wordt voor het liften van de reddingnet met drenkeling.

Ook is het mogelijk d.m.v. het zogenaamde “parbuckle” systeem de drenkeling omhoog te halen aan de brede treden van het ladder gedeelte.

Het reddingnet is voorzien van 4 vaste punten om het geheel snel en stabiel aan de boot te bevestigen.

Uitgerold is de maat van de SOS Marine Reddingnet-Ladder 2,70mtr. Breed en 2,25 mtr. Diep. Ingepakt is het pakket maar 50x30 cm en weegt 3,3 kilo. Materiaal is gemaakt van “Heavy Duty Wrapped Knitted Polyester”. Traptreden zijn 37 cm breed

Is genomineerd geweest voor de DAME Award METS 2015.

Verkoopprijs € 259,= incl. BTW

Distributeur: www.nordicmarine.nl

Labels

Auteur

  • admin

Comments