Marine accu’s van Exide Technologies gecertificeerd door DNV GL

Exide marine batterijenDe accu-gigant, Exide Technologies heeft voor 24 accu’s van haar Marine & vrijetijdssegment de certificering door DNV GL bekomen. DNV GL is een internationale organisatie die zich bezighoudt met de certificering van allerlei producten en die een uitzonderlijke expertise heeft in de marine-sector. Bijzonder weinig accu’s slagen erin om de onafhankelijke tests met succes te doorstaan en een DNV GL-certificering is voor de klant dan ook meteen de garantie dat het product voldoet aan de hoogste eisen van veiligheid en betrouwbaarheid op zee!

In 2011 had Exide reeds de DNV GL-certificering van 20 GEL en AGM accu’s bekomen. Deze certificering werd nu vernieuwd, maar daar bovenop zijn nog 4 nieuwe AGM accu’s gekomen. Als onderdeel van de certificering heeft DNV GL de Exide fabrieken in Spanje, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten bezocht, waarbij in elke fabriek de kwaliteitscontrole en de standaarden die bij de productie gebruikt worden onderzocht werden.

Exide is een van de grootste leveranciers van eerste-montageonderdelen aan boot- en vaartuigfabrikanten, waaronder Beneteau, Bavaria, Dufour Yachts en Nautitech. Voor deze fabrikanten is een certificatie op type-niveau een belangrijke kwaliteitsgarantie, vaak is het voor hen zelfs een vereiste alvorens dit soort onderdelen aan boord te nemen.

In reddingsboten, waar betrouwbaarheid en veiligheid uiteraard uitermate belangrijk zijn, moet elk onderdeel gecertificeerd zijn. De Noorse fabrikant van reddingsboten, Harding Safety, een Exide klant, was daarom bijzonder verheugd met het nieuws van de hercertificering van de Exide producten door DNV GL.

“We staan garant voor de kwaliteit van onze producten in al haar aspecten en we zijn verheugd dat de accu’s gecertificeerd zijn door DNV GL”, zegt Svein Marken, de ‘New Build’-aankoopverantwoordelijke.

“We zijn bijzonder trots op deze realisatie. De certificering door DNV GL is de ultieme goedkeuring voor een marine-product, wat aantoont dat aan het kleinste detail gedacht werd”, zegt Michael Geiger, de VP Sales & Marketing – EMEA bij Exide Technologies.

Exide zal de labels van haar Marine & Multifit producten voorzien van het DNV GL ‘Type Approved” – logo, zodat het voor iedereen duidelijk wordt dat deze Exide producten voldoen aan de DNV GL-standaarden. Het zeer strenge certificatie-proces wordt elke 4 jaar opnieuw doorlopen, zodat gegarandeerd kan worden dat de producten conform blijven aan de specificaties.

Auteur

  • admin

Comments