Nieuwe lijn C-Yacht door klanten en Dykstra Naval Architects

C-YachtTijdens BOOT Düsseldorf worden op de stand van C-Yacht (stand nr. A21, hal 15) de tekeningen en details van de door Dykstra getekende C-Yacht C41AC en de C47AC gepresenteerd. Beide achterkuip schepen zijn ontwikkeld als goed zeilende toerschepen met moderne lijnen, een goed hanteerbaar zeilplan voor kleine crew en voorzien van vele praktische oplossingen voor aangename zeiltochten en veilig en comfortabel verblijf aan boord.

De schepen zijn ontwikkeld aan de hand van de uitkomsten van het grote internationale klantenpanel onderzoek van het afgelopen jaar onder de naam C-Yacht Concept. Door de ruim 1200 kun je zeker zeggen dat dit schip echt ontwikkeld is voor en door zeilers uit diverse landen en zeilgebieden. Een unieke en innovatieve aanpak voor de moderne ontwikkeling van schepen.

De schepen zijn voorzien van een ruime achterkuip met dubbele stuurstand waar de zeilen bedient kunnen worden. In het interieur is keuze uit maar liefst 18 interieurvarianten. Zo kan de klant kiezen uit 2 of 3 hutten met ruime slaapplaatsen, een eigenaarshut voorin, verschillende salon indelingen en verschillende natte cel varianten.

“De uitkomsten van de enquêtes en klantpanels gaven goed inzicht in wat de klant wil. aldus Jan Muller, eigenaar van de werf Zaadnoordijk Yachtbuilders in Heerenveen, Friesland, waar de C-Yacht schepen al decennia worden gebouwd. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat er behoefte is aan

zowel schepen met een middenkuip als schepen met een achterkuip, maar wel van goede kwaliteit met ruimte voor eigen inbreng en van een werf met een hoog service niveau.”. Deze nieuwe lijn zal dan ook naast de bestaande lijn van center cockpit schepen worden gevoerd. Zoals de vorig jaar gepresenteerde C-1250i. “En ook in deze lijn doen wij geen concessies aan kwaliteit en service.”

De keuze voor Dykstra Naval Architects is dan ook goed te verklaren. Het team van Dykstra tekende onder andere zeer snelle en beroemde J-Class schepen, Bestevaer schepen maar ook de clipper Stad Amsterdam komt van de tekentafel van Dykstra.

U kunt tijdens BOOT Düsseldorf de stand van C-Yacht bezoeken voor meer informatie en de schetsontwerpen van Dykstra Naval Architects, Stand A21, Hal 15

Auteur

  • admin

Comments