Met de Kustzeilers naar Chatham

ChathamDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) organiseert van 12 -18 juni 2017 een bijzondere Tocht naar Chatham om te herdenken dat Michiel de Ruyter 350 jaar geleden de Engelse vloot bij Chatham versloeg.

In samenwerking met de Stichting Michiel de Ruyter en het Scheepvaartmuseum zeilen we met een naar verwachting imposante vloot zeiljachten van Vlissingen naar Chatham om deze historische gebeurtenis samen met de Britten feestelijk te herdenken. Deelname aan de tocht staat open voor zowel leden als niet-leden.

Maandag 12 juni verzamelt de vloot zich in Vlissingen, de geboorteplaats van Michiel de Ruyter. Daar vandaan vertrekken de deelnemers de volgende dag met uitgaand tij naar de River Medway, om die vol te leggen met schepen onder Nederlandse vlag . Na gezamenlijke intocht volgt de dagen erna deelname aan de feestelijkheden op en rond de rivier en bij de Historic Dockyards.

Tijdens het verblijf staan diverse evenementen gepland, zoals de Dutch Week, een gezamelijke borrel, een excursie, een feestavond met diner en het spektakel Medway in Flames. Ligplaatsen voor deze periode zijn alleen beschikbaar via de NVvK Chatham tocht organisatie, zie www.kustzeilers.nl
De inschrijving is inmiddels geopend.

Het is tevens mogelijk om in de periode van 8-12 juni in Chatham een ligplaats in te nemen.Dan is het aangeboden programma meer ceremonieel van aard, zonder aanvullend tochtprogramma. De ligplaatsen voor die periode worden beheerd door K.R.Z.V. “De Maas” in samenwerking met de Stichting De Ruyter. Informatie is beschikbaar via www.deruyter.org

Voor inschrijving en meer informatie over deze unieke Kustzeilers zeezeiltocht met walprogramma gaat u naar onze website: http://www.kustzeilers.nl/cms/tocht-naar-chatham

Labels

Auteur

  • admin

Comments